Σπιτική φασολάδα με πάπρικα

kostea
kostea @cook_8510209
,

Όσπρια. Κλασσική συνταγή με μεράκι που τη φαντάστηκα και απλά την εκτέλεσα. Πρόκειται για φασολάδα ελαφρώς λαδερή με την προσθήκη πάπρικας και αποξηραμένου δυόσμου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-6 Μερίδες
  1. 1 πακέτο λευκά μέτρια φασόλια 500γρ.
  2. 2 καρότα
  3. 1 χοντρό κρεμμύδι
  4. 1 κόκκινη πιπεριά
  5. 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  6. 1-2 χούφτες σέλινο
  7. 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. 1 κ.σ. πάπρικα
  9. 1 κ.σ.αποξηραμένο δυόσμο
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα με νερό να φουσκώσουν.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα βράζετε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά με το νερό που είχανε φουσκώσει.

  3. 3

    Κόβετε ροδέλες τα καρότα και την πιπεριά.

  4. 4

    Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

  5. 5

    Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και πετάτε αυτό το νερο.

  6. 6

    Τα ξαναρίχτετε στην κατσαρόλα με νερό που έχετε ήδη βάλει στο βραστήρα και είναι καυτό, μέχρι να πάρουν μια μικρή βράση.

  7. 7

    Ανακατέβετε και προσθέτετε τα καρότα,το κρεμμύδι,τη ντομάτα την πιπεριά και το σέλινο.

  8. 8

    Ανακατεβετε τα υλικά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. ΠΑΝΤΑ σε χαμηλή φωτιά.

  9. 9

    Έπειτα από 15 λεπτά προσθέτετε μισό ποτήρι νερό βρύσης. Ανακατέβετε.

  10. 10

    Λίγο πριν βγάλετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και τον ντοματοπελτέ. Ανακατέβετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.

  11. 11

    Βράζετε άλλα 5 με 10 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Μπορείτε την τη βράσετε και περισσότερο χρόνο ανάλογα με το πόσο πυχτή τη θέλετε.

  12. 12

    Καλη σασ ορεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

irene_evd
irene_evd @cook_8511900
Καταπληκτική γεύση, πραγματικά ξεχωρίζει

Από

kostea
kostea @cook_8510209
στις
,