κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτική honey mustard
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Για ντιπ με κρεατικά και τηγ. πατάτες. Για σαλάτες να είναι αραιωμένη με λίγο παραπάνω ελαιόλαδο και λεμόνι ή καλύτερα ξίδι βαλσαμικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν πρόκειται για συνοδευτικό σε κρεατικά, μπορούμε να υπολογίσουμε ένα μπολάκι ανά άτομο. Για μία σαλάτα είναι αρκετή η ποσότητα της συνταγής, μαζί με 2 κ.σ. βαλσάμικο. Αν τη θέλετε πιο ρευστή βάλτε και λίγο νεράκι στο χτύπημα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μπολάκι
  1. 2 κ.σ. καλή μουστάρδα dijon (καυτερή)
  2. 1 κ.σ. μέλι
  3. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  5. 3-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (αν δεν έχουμε φρέσκο βάζουμε μια πρέζα ξερό)
  6. 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  7. 1 ροδέλα πρ.πιπεριά και 1 ροδέλα κόκκινης (γλυκιάς)
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ιδανικά πράσινο και ροζ)
  9. λίγους κόκκους χοντρό αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε (μα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά) το σκορδάκι, τις πιπεριές και τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο μπολάκι μας πιέζοντας καλά να αναδείξουν τις μυρωδιές τους (αν έχουμε ξύλινο γουδοχεράκι -όπως mojito- αλλιώς με κουταλάκι).

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολάκι και αφήνουμε να σταθεί λιγάκι στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

@thin@!!!
@thin@!!! @cook_8450203
Πραγματικά εκπληκτική!!! Την έκανα το μεσημέρι για να συνοδεύσω μπιφτέκια με τηγανιτές πατάτες και ξετρελάθηκαν όλοι... Για αύριο μου ζήτησαν μπριζόλες απλά και μόνο για ξαναφτιάξω τη σάλτσα!!!!

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις