Σπιτική κέτσαπ στο thermomix

lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο τα βάζα είναι σφραγισμένα διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μικρά βάζα ή
  1. 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα 4
  2. 180 γρ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια (όχι καυτερές)
  3. 130 γρ. κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 100 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  7. 1 δαφνόφυλλο
  8. 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  9. 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  10. 100 γρ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 50 γρ. ξύδι μέσα στον κάδο, κόβουμε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

  2. 2

    Ρυθμίζουμε 40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2, βάζουμε το καλαθάκι αντί τη μεζούρα, πάνω στο καπάκι του κάδου.

  3. 3

    Ανοίγουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι, τα μπαχαρικά και το μέλι, ρυθμίζουμε 15-20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 μέχρι να πήξει η σάλτσα, έχοντας τη μεζούρα στο καπάκι, όχι το καλαθάκι.

  4. 4

    Βγάζουμε το δαφνόφυλλο και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ταχύτητα 10.

  5. 5

    Αδειάζουμε τη σάλτσα σε γυάλινα βαζάκια (στεγνά και καθαρά) έτσι όπως είναι καυτή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

  6. 6

    Μόλις ανοιχτεί τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Ευχαριστούμε για τη συνταγή, καιρό τώρα την έψαχνα!!! Την εφτιαξα χτες και έγινε μια πολύ ωραια σπιτική και υγιεινή κέτσαπ χωρίς συντηρητικά!!!!

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης