Σπιτική κέτσαπ στο thermomix
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο τα βάζα είναι σφραγισμένα διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Υλικά
-
1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα 4
-
180 γρ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια (όχι καυτερές)
-
130 γρ. κρεμμύδια κομμένα στη μέση
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
100 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
-
1 δαφνόφυλλο
-
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
100 γρ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 50 γρ. ξύδι μέσα στον κάδο, κόβουμε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
-
2
Ρυθμίζουμε 40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2, βάζουμε το καλαθάκι αντί τη μεζούρα, πάνω στο καπάκι του κάδου.
-
3
Ανοίγουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι, τα μπαχαρικά και το μέλι, ρυθμίζουμε 15-20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 μέχρι να πήξει η σάλτσα, έχοντας τη μεζούρα στο καπάκι, όχι το καλαθάκι.
-
4
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ταχύτητα 10.
-
5
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε γυάλινα βαζάκια (στεγνά και καθαρά) έτσι όπως είναι καυτή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
-
6
Μόλις ανοιχτεί τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (8)