Σπιτική μαγιονέζα
Τύφλα να 'χει η αγοραστή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ιδανικό αποτέλεσμα, καλό είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
-
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
-
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
-
300 ml ηλιέλαιο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα πιπέρι λευκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εκτέλεση (η κλασική)
-
2
Σε μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε 250 ml ηλιέλαιο με αργή συνεχόμενη ροή (σχεδόν σταγόνα-σταγόνα), ανακατεύοντας συνεχώς.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο με την ίδια ροή, μέχρι να σφίξει.
-
4
Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, χτυπάμε για λίγο με τον αυγοδάρτη και είναι έτοιμη!
-
5
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και την τοποθετούμε στο ψυγείο, διατηρώντας τη για 1 εβδομάδα.
-
6
Εκτέλεση (η γρήγορη)
-
7
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
8
Λίγα μυστικά ακόμα:
Για ιδανικό αποτέλεσμα, καλό είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)