Σπιτική μερέντα με κομματάκια φουντουκιού και μέλι
Υγιεινή, σπιτική μερέντα με με τραγανά κομμάτια φουντουκιού ιδανική για μικρούς και μεγάλους! Δε λιγώνει και μένει ρευστή ακόμα και μέσα στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φουντούκια τα ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι και όχι στο μπλέντερ, γιατί το μπλέντερ λιώνει τα κάτω κάτω και τα πάνω παραμένουν ολόκληρα. Αν το μείγμα μας φαίνεται άγλυκο, προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα.
Υλικά
-
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
-
150 γρ μαργαρίνη σε ρευστή μορφή (εγώ χρησιμοποιώ βιτάμ culinesse)
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
-
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
-
50 γρ φουντούκια καβουρδισμένα χωρίς τη φλούδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεταλλικό ταψάκι καβουρδίζουμε τα φουντούκια στους 200°C για 6-7 λεπτά. Προσοχή στους χρόνους, γιατί αν καβουρδιστούν πολύ θα πικρίζουν.
-
2
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
-
3
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το κακάο, το οποίο έχουμε κοσκινίσει πριν.
-
4
Προσθέτουμε το μέλι και στη συνέχεια το λιωμένο μείγμα και ανακατεύουμε καλά, έως ότου γίνουν ένα.
-
5
Κόβουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια με μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια και προσθέτουμε στο μείγμα.
-
6
Τοποθετούμε σε βαζάκια και αφού κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια