Σπιτική Pizza Hut

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι η πιο ωραία ζύμη που έχω φτιάξει μέχρι τώρα και η πιο κοντινή στη ζύμη της Pizza Hut!! Πολύ εύκολη και με απλά υλικά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Σπιτική Pizza Hut
photo: lazarsays

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:

  • 1 1/3 κούπες ζεστό νερό (ή 1 2/3 κούπες εαν παραληφθεί το γάλα)
  • 1/4 κούπας γάλα (μπορεί να παραληφθεί για νηστίσιμη ζύμη)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Σάλτσα:

  • 1 πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • σκόρδο σε σκόνη
  • ρίγανη
  • βασιλικό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

Επάλειψη:

  • 3 κ.σ. λάδι για κάθε πίτσα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεϊνιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σκόρδο , Γάλα
Φτιάχνει: 3 πίτσες μεσαίου μεγέθους
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 120' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το γάλα μέχρι να αναμειχθούν. Αφήνουμε να ηρεμίσουν για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλέυρι σιγά κοσκινίζοντας το και ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  4. Η ζύμη μας θα είναι λίγο κολλώδης. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Θα χρειαστεί να αλευρώνουμε τα χέρια μας και τον πάγκο μέχρι να μπορούμε να την πλάσουμε χωρίς πρόβλημα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
  6. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε μια πίτσα μεσαίου μεγέθους.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς τα ταψιά μας και βάζουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια λαδώνουμε με πινέλο τη ζύμη από πάνω και κυρίως τις άκριες.
  8. Καλύπτουμε την κάθε πίτσα με ένα πιάτο για να φουσκώσει περισσότερο η γύρω ζύμη. Χρειάζονται 1- 1 1/2 ώρα σε ζεστό χώρο.
  9. Μέχρι να φουσκώσουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά μαζι.
  10. Όταν φουσκώσουν χωρίζουμε τη σάλτσα μας στις 3 πίτσες και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας ( π.χ. μοτσαρέλλα, κρεμμύδι, ζαμπόν)
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και ψήνουμε στο χαμηλό ράφι για 15-20 λεπτά ή ανάλογα με τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από τη σελίδα http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/525/Pizza_Hut_Original_Pan_Pizza41605.shtml με μικρές δικές μου παρεμβάσεις.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από lazarsays, 6-2-15  
    #
    Σχόλιο από femcook, 10-2-15  
    Διάβασα την συνταγή στα αγγλικά και το 1/4 κούπας γάλα που αναφέρονται στην συνταγή είναι γάλα σκόνη..Δεν πρόκειται δηλαδή για έξτρα υγρό αλλά είναι σκόνη που μπαίνει στις 1 κι 1/3 κούπες νερό και διαλύεται...΄Εχετε φτιάξει την ζύμη με σκέτο γάλα?
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-2-15  
    Ναι, εγώ την έχω φτιάξει με κανονικό γάλα μιας και δεν έχω στη διαθεση μου γάλα σκόνη.. Γι' αυτό μάλλον και η ζύμη μου βγαίνει λίγο κολλώδης και χρειάζεται επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα.. Αν την φτιάξεις με γάλα σκόνη θα χαρώ να μου πεις για το αποτελεσμα σου!
    #
    Σχόλιο από Ιραΐδα, 15-10-15  
    Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται γάλα σε μια ζύμη η οποία προορίζεται για pizza. Το γάλα μαζί τα λιπαρά και την σύσταση που έχει ταιριάζει πιο πολύ στις ζύμες οι οποίες προορίζονται για ψωμάκια και τέτοιου είδους χρήση.

    Δοκιμάστε να βάλατε sprite, σουρωτή (με 1 ή 2 κ.γ. ζάχαρης) ή σόδα (1 ή 2 κ.γ. ζάχαρης). Το ανθρακικό που έχουν βοηθάει την ζύμη να διατηρήσει την αφρώδη υφή μετά το φούρνισμα και την επόμενη μέρα η ζύμη είναι μαλακή χωρίς να έχει σκληρύνει όπως έχει την ιδιότητα να κάνει το ψωμί.

    Αυτή είναι καθαρά δική μου άποψη για το δικό μου γούστο. =)

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lazarsays, 6-2-15  
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-2-15  
    Ναι, εγώ την έχω φτιάξει με κανονικό γάλα μιας και δεν έχω στη διαθεση μου γάλα σκόνη.. Γι' αυτό μάλλον και η ζύμη μου βγαίνει λίγο κολλώδης και χρειάζεται επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα.. Αν την φτιάξεις με γάλα σκόνη θα χαρώ να μου πεις για το αποτελεσμα σου!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από femcook, 10-2-15  
    Διάβασα την συνταγή στα αγγλικά και το 1/4 κούπας γάλα που αναφέρονται στην συνταγή είναι γάλα σκόνη..Δεν πρόκειται δηλαδή για έξτρα υγρό αλλά είναι σκόνη που μπαίνει στις 1 κι 1/3 κούπες νερό και διαλύεται...΄Εχετε φτιάξει την ζύμη με σκέτο γάλα?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ιραΐδα, 15-10-15  
    Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται γάλα σε μια ζύμη η οποία προορίζεται για pizza. Το γάλα μαζί τα λιπαρά και την σύσταση που έχει ταιριάζει πιο πολύ στις ζύμες οι οποίες προορίζονται για ψωμάκια και τέτοιου είδους χρήση.

    Δοκιμάστε να βάλατε sprite, σουρωτή (με 1 ή 2 κ.γ. ζάχαρης) ή σόδα (1 ή 2 κ.γ. ζάχαρης). Το ανθρακικό που έχουν βοηθάει την ζύμη να διατηρήσει την αφρώδη υφή μετά το φούρνισμα και την επόμενη μέρα η ζύμη είναι μαλακή χωρίς να έχει σκληρύνει όπως έχει την ιδιότητα να κάνει το ψωμί.

    Αυτή είναι καθαρά δική μου άποψη για το δικό μου γούστο. =)

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Πίτσα: το απόλυτο junk food!
    Ποιος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν λατρεύει μια...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Αλμυρές λιχουδιές-Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 121 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Πίτσες-Πεϊνιρλί-Σουφλέ-Ομελέτες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της ceidoula
    Ζύμες / Πίττες
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Linalien
    pizza
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της galesou