Σπιτική σάλτσα ντομάτας
Μυρωδάτη σάλτσα ιδανική για πίτσες και μακαρονάδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αποστείρωση των πλυμμένων γυάλινων βάζων γίνεται ως εξής: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Έπειτα, βάζουμε τα καπάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για λίγο μέσα. Με μια λαβίδα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν. Παράλληλα, σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βάζα (όχι ανάποδα) και τα αποστειρώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10'.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ζεστό κατσαρολάκι βράζουμε τις ντομάτες για 2'.
-
2
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Βράζουμε για 8'-10' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιει τα υγρά της.
-
4
Τέλος, πασπαλίζουμε με βασιλικό και ρίγανη.
-
5
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Σχόλια