Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

 Εμείς την κάναμε στο καζάνι, λόγο ποσότητας, εσείς μπορείτε κάλλιστα να την κάνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην κουζίνα σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες αντέχουν χρόνια 2-3 μπορεί και παραπάνω, αρκεί να... μείνουν!!!!!!!!!!Καλή Επιτυχία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

71 Minutes
  1. πολλές ντομάτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας να φύγουν τυχών φύλλα, χώματα και προπάντων φυτοφάρμακα.

  2. 2

    Κόβουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα τέσσερα.

  3. 3

    Τις βάζουμε στο καζάνι σε μέτρια φωτιά και τις βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει κάτω.

  4. 4

    Κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και περνάμε όλη τη σάλτσα από το μύλο.

  5. 5

    Ο μύλος ξεχωρίζει τη σάλτσα από την φλούδα και τα σποριά, αφήνοντας την λεία σαν του εμπορίου.

  6. 6

    Γεμίζουμε τα βάζα σχεδόν μέχρι επάνω, αφήνουμε λίγο αέρα.

  7. 7

    Κλείνουμε καλά με βρασμένα καπάκια, ζεστά.

  8. 8

    Βάζουμε ένα παλιό σεντόνι στον πάτο του καζανιού και από πάνω βάζουμε τα βάζα.

  9. 9

    Γεμίζουμε τα κενά με πανιά, ώστε να μην χτυπάνε μεταξύ τους και σπάσουν τα βάζα. Βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει ελέγχουμε να μην έχουμε φυσαλίδες. Τα βράζουμε για κάνα μισάωρο. Αφού τα σφίξουμε τα αφήνουμε ανάποδα σε κλούβες για να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο υπόγειο.

  10. 10

    Για μικρότερη ποσότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό μύλο λαχανικών που θα βρείτε εύκολα στην αγορά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

Georgia Iakovidoy
Georgia Iakovidoy @D8PJDV6G
Εγω αφήνω την ντομάτα κομμένη στις λεκάνες με αλάτι την περνάω από το μήλο την βραζω γεμιζω αποστειρωμένα βαζα και τα γυρνάω αναποδα για 24 ώρες στην λεκάνη αφήνει τα περισσότερα νερα

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα