Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 0.5 κιλό αλεύρι
  3. 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  4. 1 σφηνάκι ξύδι
  5. Λίγο αλάτι
  6. χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)
  7. Εάν θέλετε προσθέτετε στο ζυμάρι λίγο ξερό τριμμένο βασιλικό ή ξερό τριμμένο δυόσμο.
  8. Γέμιση
  9. 0.5 κιλό φέτα
  10. Διάφορα τριμμένα τυριά
  11. Λίγο γάλα
  12. πιπέρι
  13. 1-2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
  14. λίγο παριζάκι σε κυβάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι σε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά και ζυμώνοντας. Προεσθέτουμε τόσο νερό όσο τραβήξει. Να γίνει μία ζύμη ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τα τυριά σε μία λεκανίτσα με λίγο γαλατάκι και λίγο πιπέρι.

  3. 3

    Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης και την ανοίγουμε σε φύλλο. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι (30Χ40 περίπου) βάζουμε λίγο λαδάκι στο φύλλο και τοποθετούμε επάνω του το μείγμα των τυριών με το γάλα, προσθέτουμε τις λεπτές φέτες της ντομάτας και τα κυβάκια από το παριζάκι.

  4. 4

    Ανοίγουμε το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε επάνω στην γέμιση.

  5. 5

    Κλείνουμε γύρω γύρω την πίτα, την αλείφουμε με λίγο βούτυρο-λάδι και τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα