Σπιτικό Ανθότυρο

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
MaYaSA
MaYaSA @MaYaSaGa
,Ελλάδα

Πανεύκολο και Πεντανόστιμο σπιτικό ανθότυρο. Με 3 απλά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αλατίσετε ή να το κάνετε πιο ξινό με λεμόνι το τυρί. Απλά όταν το βγάλετε απο το ύφασμα προσθέστε ό,τι θέλετε και ανακατέψτε καλά. Δεν πειράζει άμα χαλάσει η φόρμα του γιατί μπορείτε να το φορμάρετε και πάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
250 γραμμάρια
  1. 1 λίτρο γάλα πλήρες
  2. 240 μλ ξινόγαλο
  3. 3 κ.σ. λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει και να μην κάνει πέτσα, μέχρι να φτάσει τους 80 βαθμούς κελσίου. (Αν δεν έχετε θερμόμετρο θα το καταλάβετε όταν αρχίζει το γάλα να αφρίζει).

  2. 2

    Μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία προσθέτουμε το ξινόγαλο, το λεμόνι, σβήνουμε το μάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα ύφασμα (να είναι σαν δίχτυ με πολύ πολύ μικρές τρύπες) το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και χύνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Με ένα σκοινάκι ή κλωστή δένουμε το ύφασμα (έτσι ώστε να κλείσουμε το τυρί σε αρκετά μικρό χώρο). Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και μια (όσο πιο βαθιά έχουμε) κατσαρόλα. Δένουμε το το ύφασμα (με το τυρί) στην κουτάλα και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα. (Έτσι ώστε να δημιουργήσουμε σαν μια μικρή γέφυρα και το ύφασμα με τυρί να κρέμεται από κάτω). Το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα, το βγάζουμε από το ύφασμα και το τυρί μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (48)

chiotissa
chiotissa @cook_8468618
Ακόμα 1 φορά με μεγάααααααλη επιτυχία!!!!Σήμερα έκανα 3 λτ. γάλα 1,5%

Από

MaYaSA
MaYaSA @MaYaSaGa
στις
,Ελλάδα