pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Έψαχνα πολύ καιρό να βρω μια συνταγή για τελειο εκμέκ καταίφι, μέχρι που στο chef στον αέρα παρουσιάστηκε η παρακάτω συνταγή εμέκ!!! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!! Χαλάλι τα 2 κιλάκια του Πάσχα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να δείτε το video της εκπομπής εδώ! Καλη επιτυχία εύχομαι! Όσοι το δοκιμάσανε τους άρεσε πολυ! Εύχομαι και σε εσάς! Η ποσότητα είναι αρκετή και μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
1 ταψί μεγάλο
  1. 750 γρ. καταϊφι
  2. Για την κρέμα
  3. 3 κ.σ. λεμόνι
  4. 2 lt γάλα
  5. 6 κρόκους αβγών
  6. 240 γρ. ζάχαρη
  7. αλάτι
  8. Για το σιρόπι
  9. 1 κ. ζάχαρη
  10. 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  11. 2 ποτ. νερό
  12. Για τη σαντιγί
  13. 2 βανίλιες
  14. Για το σερβίρισμα
  15. 300 γρ αμύγδαλα, ή Αιγίνης φυστίκια ή καρύδια αλεσμένα(όχι σκόνη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε το καταΐφι από την κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες. Το χτενίζουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ξεραθεί, μέσα στο ταψί. Απλώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με ένα κουτάλι σαν μπουκίτσες πάνω στο καταΐφι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά όσο να είναι τραγανό και καλοψημένο.

  2. 2

    Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.

  3. 3

    Μόλις ψηθεί το καταΐφι, το σπάμε και το πατικώνουμε να γίνει μια συμπαγής μάζα.

  4. 4

    Όσο το σιρόπι μας είναι ακόμη ζεστό, το ρίχνουμε στο καταΐφι.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσουμε.

  6. 6

    Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο από το γάλα μας, το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα σιγά – σιγά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα (αρχίσει να κάνει φουσκάλες), αποσύρουμε από τη φωτιά και χύνουμε πάνω στο σιροπιασμένο καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα.

  7. 7

    Χτυπάμε 1 κ. κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες και φτιάχνουμε μια σαντιγί που να στέκεται χωρίς να είναι πολύ σφιχτή. Τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

  8. 8

    Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα οποία προσθέτουμε την ώρα που θα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

july88
july88 @cook_8468542
Αχ τι γαργαλιστικές φωτογραφίες είναι αυτές!!!Με έπιασε σιελόρροια. Θα το φτιάξω για τη γιορτή μου..

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα