Σπιτικό φιστικοβούτυρο και πραλίνες
Οι ξηροί καρποί μπορούν να μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία μας αν καταναλώνονται με μέτρο. Για τον λόγο αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε στο σπίτι φιστικοβούτυρο, πραλίνα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού κλπ μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην κρέμα βρώμης το πρωί, στο γιαούρτι μας, μέσα σε σάντουιτς με λίγη μαρμελάδα ή και σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες αντί για τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια ακόμα υγιεινή συνταγούλα από το kathari-diatrofi.blogspot.com
Υλικά
-
Για φιστικοβούτυρο
-
απλά φιστίκια της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
-
προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι
-
Για πραλίνα αμυγδάλου
-
απλά αμύγδαλα της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
-
προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι
-
απλά φουντούκια της αρεσκείας μας κατα προτίμηση ψημένα, ανάλατα
-
προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι
-
Για πραλινα ανάμικτων ξηρών καρπών
-
ανάμικτοι ξηροί καρποι της αρεσκείας μας ( ηλιόσπορος, φιστίκι και αμύγδαλο)
-
προαιρετικά ελάχιστο λάδι ή αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάλουμε τους ξηρούς καρπούς στο μεγάλο blender που χρησιμοποιούμε για τους χυμούς.
-
2
Σε μόλις δυο λεπτάκια η πραλίνα μας είναι πανέτοιμη! Υγιεινή, χωρίς συντηρητικά φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
-
3
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στην πραλίνα σας βανίλια,μέλι,κανέλα,μοσχοκάρυδο,κακάο για να την κάνετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!!
-
4
Συντηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο.
-
5
Καλή απόλαυση!
Σχόλια (5)