Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 βαζάκι
  1. 0.5 κιλό βύσσινα
  2. 500 γρ. ζάχαρη
  3. 1 κ.τ.γ χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα, αν δεν το έχουμε τα βγάζουμε με μια φουρκέτα μετά τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη.

  2. 2

    Ανάβουμε το μάτι, μετά από 20 λεπτά τα ξαφρίζουμε και μόλις βράσουν καλά ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

  3. 3

    Μετά με μια κουτάλα βγάζουμε τα βύσσινα και τα βάζουμε σε ένα βάζο για γλυκά του κουταλιού ρίχνουμε και 3 κουταλιές της σούπας ζουμί βύσσινο και το υπόλοιπο ζουμί το αραιώνουμε με νερό παγωμένο και το κάνουμε βυσσινάδα. Αν θέλουμε κρατάμε λίγο ζουμί για να ρίξουμε στο παγωτό.

Αντιδράσεις

Από

tzeni.k
tzeni.k @cook_8509650
στις
Peiraiá, Attiki, Greece