Σπιτικό λικέρ μέντα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν έχουμε μέντα, μας κάνει και ο δυόσμος.Όταν στραγγίσουμε το λικέρ εάν δεν έχουμε τουλπάνι μπορούμε να βάλουμε το φίλτρο της μηχανής του γαλλικού καφέ σε ένα βάζο και μέσα στο φίλτρο βαμβάκι, και να στραγγίσουμε το λικέρ. κάνει την ίδια και ακόμη καλύτερη δουλειά.Επειδή η βότκα κοστίζει αρκετά, μπορείτε να το φτιάξετε μόνο με γράπα απλά θα έχει πιο έντονη την γεύση του τσίπουρου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα φύλλα της μέντας από τα κοτσάνια, και τα πλένουμε προσεκτικά.
-
2
Τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
3
Σε ένα βάζο αρκετά μεγάλο που να σφραγίζει αεροστεγώς βάζουμε τα φύλλα της μέντας και από πάνω ρίχνουμε τα ποτά και τη ζάχαρη.
-
4
Αφήνουμε το λικέρ σε ένα ντουλάπι για 15 μέρες, και κάπου κάπου ανακινούμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.
-
5
Μετά τις 15 μέρες, στραγγίζουμε το λικέρ με ένα τουλπάνι για να πάρουμε όσο γίνεται ένα πιο διαυγές υγρό.
-
6
Ρίχνουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
-
7
Φυλάμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι είτε στο ψυγείο είτε εκτός ψυγείου.
Σχόλια (3)
Όλα τα λικέρ τα φτιάχνω με βότκα (deroi) ή κονιάκ (Μεταξά 5*) ή ουίσκι ( (vat 69) ανάλογα τη συνταγή!