κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικό μιλφέϊ
bassie
bassie @cook_8449672

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως χρησιμοποιώ τα 20 μπισκότα και τα υπόλοιπα, τα κάνω τρίμματα. Μου έχει τύχει να μην υπάρχουν τρίμματα και να αυτοσχεδιάζω με καρύδια κ.α. Η σαντιγύ χρειάζεται αρκετό χτύπημα προκειμένου να λιώσει η άχνη και να μην την νιώθουμε στο στόμα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πακέτα κριμ-κρακερς (πράσινο) 24 μπισκότα
  2. Για την κρέμα
  3. 1 κουτί νερό (του εβαπορέ)
  4. 4 κουταλιές κορν φλάουερ
  5. 8 κουταλιές ζάχαρη
  6. Για την σαντιγύ
  7. 1 ποτήρι άχνη
  8. 1 άλσα τοπ
  9. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο γάλα με λίγο κονιάκ.

  2. 2

     Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Θα γίνει μια κίτρινη κρέμα.

  3. 3

    Στρώνουμε σε σειρά τα μισά μπισκότα σε πυρέξ ή ταψί. Μετά βάζουμε την κρέμα. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα,ποτισμένα με γάλα, μπισκότα και τέλος απλώνουμε την συνταγή.

  4. 4

    Ό,τι τρίμματα μας έχουν μείνει από τα μπισκότα τα ρίχνουμε πάνω στην συνταγή και τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα τρίμματα με άχνη. Το γλυκό είναι έτοιμο αφού μείνει λίγη ώρα στο ψυγείο και κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Εαν κανω μια σαντιγυ απλη κλασικη κρεμα ζαχαρη,και δεν βαλω ασπραδια κλπ θα πετυχει η παιζουν καποιο ρολο ας πουμε κιγιεν ?

Από

bassie
bassie @cook_8449672
στις