Σπιτικό μιλφέϊ
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως χρησιμοποιώ τα 20 μπισκότα και τα υπόλοιπα, τα κάνω τρίμματα. Μου έχει τύχει να μην υπάρχουν τρίμματα και να αυτοσχεδιάζω με καρύδια κ.α. Η σαντιγύ χρειάζεται αρκετό χτύπημα προκειμένου να λιώσει η άχνη και να μην την νιώθουμε στο στόμα μας.
Υλικά
-
2 πακέτα κριμ-κρακερς (πράσινο) 24 μπισκότα
-
Για την κρέμα
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
1 κουτί νερό (του εβαπορέ)
-
4 κουταλιές κορν φλάουερ
-
8 κουταλιές ζάχαρη
-
Για την σαντιγύ
-
1 ποτήρι άχνη
-
1 άλσα τοπ
-
4 ασπράδια
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο γάλα με λίγο κονιάκ.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Θα γίνει μια κίτρινη κρέμα.
-
3
Στρώνουμε σε σειρά τα μισά μπισκότα σε πυρέξ ή ταψί. Μετά βάζουμε την κρέμα. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα,ποτισμένα με γάλα, μπισκότα και τέλος απλώνουμε την συνταγή.
-
4
Ό,τι τρίμματα μας έχουν μείνει από τα μπισκότα τα ρίχνουμε πάνω στην συνταγή και τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα τρίμματα με άχνη. Το γλυκό είναι έτοιμο αφού μείνει λίγη ώρα στο ψυγείο και κρυώσει.
Σχόλια (5)