κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικό Μιλφέιγ
ziozio
ziozio @cook_8449603

Το μιλφέιγ που σίγουρα θα σας αρέσει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μπορείτε να το κόψετε κομμάτια εύκολα πρέπει το γλυκό να κάτσει αρκετά στο ψυγείο.Εγώ προσωπικά όμως δεν αντέχω να περιμένω και ας χαλάει και λίγο.μμμ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
6 χορταστικά κομμάτια
  1. 700 ml γάλα
  2. 3 κουτιά σφολιατίνια
  3. 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  4. 1 κουτί φυτική σαντιγύ
  5. 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με μίξερ σε ένα μπόλ τη φυτική σαντιγύ και την άχνη για 6 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

  2. 2

    Σ'ένα αλλο μπόλ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα μέχρι να πίξει και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

  3. 3

    Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τα δύο μπόλ απο την κατάψυξη, ανακατεύουμε τα μίγματα και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

  4. 4

    Σ'ένα μικρο ταψάκι τοποθετούμε τα σφολιατινια ένα ένα μέχρι να καλύψουμε το πάτο του ταψιού.

  5. 5

    Επανω στα σφολιατίια απλώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

  6. 6

    Τα σφολιατίνια που περισεύουν τα τρίβουμε και ρίχνουμε το τρίμμα πάνω στη κρέμα έτσι ώστε να σκεπάσουμε όλο το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη απο επάνω.

  7. 7

    Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Μιαμ μιαμ! Μ\'αρέσει πολύ το μιλφέιγ- είχα φτιάξει αρκετά ταψιά ως φοιτήτρια για όλους τους \"πεινασμένους\" συμφοιτητές!!! Επειδή όμως μου αρέσει πολύ και η κανέλλα, έριχνα και κανέλλα πάνω στην πρώτη στρώση σφολιατίνια και στο τέλος πασπάλιζα και από πάνω. Επίσης είναι πολύ ωραίο να ρίξεις και καραμελωμένα αμύγδαλα από πάνω!

Από

ziozio
ziozio @cook_8449603
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα