Σπιτικό παγωτό 2
Ένα παγωτό πολύ εύκολο, οικονομικό, και πιο υγιεινό αφού φτιάχνεται απ' τα χεράκια μας! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για γεύση βανίλια όμως θα δούμε και πως μπορούμε να κάνουμε και παραλλαγές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για διάφορες γεύσεις, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω, αλλα τώρα ανάλογα με το πόσες γεύσεις θέλουμε να έχουμε, χωρίζουμε και το έτοιμο μείγμα μας στον αντίστοιχο αριθμό. Άν για παράδειγμα θέλουμε να έχουμε 4 γεύσειςβανίλια, σοκολάτα, μπανάνα, φράουλα τότε χωρίζουμε το μείγμα μας σε 4 μπολ. Στο πρώτο μπόλ το παγωτό μας είναι ήδη έτοιμο. Στο δεύτερο έχουμε πολλές επιλογές, καθώς μπορούμε να ρίξουμε απλά 1-2 κ.σ παιδικό κακάο ή κακάο ΓΙΩΤΗΣ ή να λιώσουμε 100 gr κουβερτούρα και να τα ανακατέψουμε. Στο τρίτο μπορούμε να ρίξουμε 1/2 ή 1 μπανάνα αλεσμένη στο μούλτι(ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε την γεύση). Και στο τέταρτο αλέθουμε 4-5 φράουλες στο μούλτι και άλλες 2 τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε όλα μαζί, τα ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.Όπως βλέπετε υπάρχουν πάρα πολλές γεύσεις που μπορούμε να κάνουμε, αρκεί να το ανακατέψουμε με την αρχική συνταγή και είναι έτοιμο! Αρκεί να έχουμε θέληση και υπομονή! Καλή μας όρεξη!!ΠηγήΤο προσωπικό μου blog. Επισκευτείτε το προφίλ μου στις Συνταγές της Παρέας για παραπάνω πληροφορίες. Ευχαριστώ!
Υλικά
-
1 σαντιγύ (εγώ προτιμώ την MORFAT)
-
2 βανίλιες
-
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
-
σιρόπι σοκολάτας
-
1 σακουλάκι κουβερτούρα σε νιφάδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, την σαντιγί και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε με το μίξερ για 2'-3' μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει λίγο.
-
2
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα τάπερ και ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
-
3
Μετά απο 1 ώρα το κοιτάμε και αν έχει μισοπαγώσει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως!
-
4
Το παγωτό μας είναι έτοιμο! Το σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και το πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια