κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικό παγωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα
Γιάννα1957
Γιάννα1957 @cook_8459583
Αθηνα,ΕΛΛΑΣ

Εύκολο και γρήγορο σπιτικό παγωτό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασικό είναι να χτυπήσουμε το Γκαρνί πολύ καλά για να γίνει το παγωτό μας αφράτο. Προσοχή στην καραμέλα, να μην είναι δυνατή η ψωτιά γιατί θα σας καεί η καραμέλα και θα πικρίζει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά για το παγωτό
  2. 2 φακελάκια σαντιγύ σκόνη
  3. 2 κουτιά εβαπορέ γάλα
  4. Υλικά γιά την καλαμέλα
  5. 1/4 αμύγδαλα ψιλοκομμένα (όχι άσπρα)
  6. 1 κούπα ζάχαρη
  7. 1/2 κούπα νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη σαντιγύ, να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε και το γάλα, ζαχαρούχο και εβαπορέ και τα χτυπάμε ολα μαζί.

  2. 2

    Σ' ενα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα αμύγδαλα, σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λυώσει η ζάχαρη και ανακατεύουμε μεχρι να γίνει η ζάχαρη και το σιρόπι σκούρο καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να παγώσουν.

  3. 3

    Τα ρίχνουμε στο γουδί ή στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε.

  4. 4

    Τα προσθέτουμε στο παγωτό.

  5. 5

    Βάζουμε σε παγωτοδοχείο και στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

elenikaram
elenikaram @cook_8481077
Τελειο παγωτο! Σαν αγοραστο ηταν και οσοι φιλοι το δοκιμασαν νομιζαν οτι ηταν ζαχαροπλαστειου! Αν ειχε 100 πιρουνακια θα στα εβαζα γιατι αξιζουν σαυτο το ωραιο παγωτο! Ευχαριστουμε πολυ που μοιραστηκες την συνταγη σου μαζι μας!

Από

Γιάννα1957
Γιάννα1957 @cook_8459583
στις
Αθηνα,ΕΛΛΑΣ
ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΞΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ ΦΥΓΕ ΟΠΩΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΗΡΘΕΣ......
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα