κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικό παγωτό σαν επαγγελματικό
jlog
jlog @cook_8510327

Σπιτικό παγωτό που δεν υστερεί σε τίποτα από το επαγγελματικό! Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πάνω από όλα οικονομικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα του ζαχαρούχου να μην βράσει πάνω από 2 λεπτά γιατί πιάνει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κουβερτούρα να είναι χλιαρή όταν την προσθέσουμε στα αυγά γιατί θα λιώσει την σαντιγύ που θα προσθέσουμε στη συνέχεια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για παγωτό βανίλια
  2. 500 ml φυτική σαντιγύ
  3. 150 ml γάλα
  4. 3 κάψουλες βανιλίνη
  5. 150 γρ γλυκόζη
  6. 150 γρ ζάχαρη
  7. Για το παγωτό σοκολάτα
  8. 500 ml φυτική σαντιγύ
  9. 250 ml γάλα
  10. 100 γρ κακάο
  11. 100 γρ κουβερτούρα και 25 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  12. 1 κάψουλα βανιλίνη
  13. 150 γρ γλυκόζη
  14. 150 γρ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παγωτό βανίλια, βράζουμε το ζαχαρούχο με το γάλα, την γλυκόζη και την ζάχαρη.

  2. 2

    Χτυπάμε λίγο τα αβγά με την βανίλια να αφρατέψουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε το μείγμα ζαχαρούχου στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε μέχρι ο κάδος να είναι κρύος.

  4. 4

    Χτυπάμε την φυτική σε σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. 5

    Τοποθετούμε σε ένα τάπερ χωρητικότητας 2 λίτρων.

  6. 6

    Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 νύχτα.

  7. 7

    Για το παγωτό σοκολάτας, εκτελούμε την ίδια διαδικασία μόνο που προσθέτουμε τα 100γρ κουβερτούρα λιωμένη και τα 25γρ ψιλοκομμένη. Καλή επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

zara
zara @mitsuko1976
Χρειάζεται ξανά χτύπημα, όπως σε άλλα παγωτά?Γίνεται αφράτο? Κρυσταλιάζει?

Από

jlog
jlog @cook_8510327
στις