Σπιτικό παγωτό σαν επαγγελματικό
Σπιτικό παγωτό που δεν υστερεί σε τίποτα από το επαγγελματικό! Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πάνω από όλα οικονομικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μείγμα του ζαχαρούχου να μην βράσει πάνω από 2 λεπτά γιατί πιάνει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κουβερτούρα να είναι χλιαρή όταν την προσθέσουμε στα αυγά γιατί θα λιώσει την σαντιγύ που θα προσθέσουμε στη συνέχεια.
Υλικά
-
Για παγωτό βανίλια
-
500 ml φυτική σαντιγύ
-
200 ml ζαχαρούχο γάλα
-
150 ml γάλα
-
3 κάψουλες βανιλίνη
-
150 γρ γλυκόζη
-
150 γρ ζάχαρη
-
3 αυγά
-
Για το παγωτό σοκολάτα
-
500 ml φυτική σαντιγύ
-
200 ml ζαχαρούχο γάλα
-
250 ml γάλα
-
100 γρ κακάο
-
100 γρ κουβερτούρα και 25 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
1 κάψουλα βανιλίνη
-
150 γρ γλυκόζη
-
150 γρ ζάχαρη
-
3 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παγωτό βανίλια, βράζουμε το ζαχαρούχο με το γάλα, την γλυκόζη και την ζάχαρη.
-
2
Χτυπάμε λίγο τα αβγά με την βανίλια να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτουμε το μείγμα ζαχαρούχου στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε μέχρι ο κάδος να είναι κρύος.
-
4
Χτυπάμε την φυτική σε σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μείγμα.
-
5
Τοποθετούμε σε ένα τάπερ χωρητικότητας 2 λίτρων.
-
6
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 νύχτα.
-
7
Για το παγωτό σοκολάτας, εκτελούμε την ίδια διαδικασία μόνο που προσθέτουμε τα 100γρ κουβερτούρα λιωμένη και τα 25γρ ψιλοκομμένη. Καλή επιτυχία!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)