Σπιτικό ψωμί τσιαπάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι
-
650 γρ νερό
-
20 γρ μαγιά νωπή
-
20 γρ αλάτι
-
50 γρ ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ζυμώνετε με το ειδικό εξάρτημα για δεκα λεπτα.
-
2
Αφού γίνει η ζύμη την παίρνουμε με λαδωμένο χέρι και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια Πασπαλίζουμε και απο πάνω με αλεύρι και την χωρίζουμε σε τεσσερα κομμάτια. Δεν τη ξαναζυμώνουμε.
-
3
Ενώνουμε τα δυο κομμάτια μαζί σαν πλεξούδα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό φουρνο (50οC) να φουσκώσει.
-
4
Μολις φουσκώσει ανάβουμε στους διακοσιους βαθμούς και ψήνουμε για σαράντα λεπτά σε αντιστάσεις.
Σχόλια (41)