Spring rolls 2

Bαθμολογία: 4.7037
       
 
27 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τραγανά κινέζικα φλογεράκια.
Spring rolls 2
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

  • 40 φύλλα για spring rolls
  • 1/2 μέτριο λάχανο
  • 1 λάχανο κινέζικο (ice berg)
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πιάτο μανιταράκια φρέσκα
  • 10 λωρίδες μπέικον
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • αλάτι-πιπέρι
  • τζίτζερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Μέθοδος: Τηγανιού
Κουζίνα: Κινέζικη
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες, όπως επίσης και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα κι αυτά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον και το κοτόπουλο κομμένα κι αυτά σε λεπτές λωρίδες.Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε όλα στα λαχανικά και μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  5. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Οταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
  6. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  7. Σερβίρονται με γλυκόξυνη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αφαιρούμε το μπέικον και το κοτόπουλο και τα κάνουμε νηστίσιμα!

Σχετικές συνταγές

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 4-2-08  
    Τα λατρεύω τα spring rolls!
    Λίγο μάς δυσκολεύει εμάς τους "δυτικούς" το τύλιγμα των ειδικών φυλλων από ρύζι. Πρέπει οπωσδήποτε να τα μουλιάσουμε σε νερό πριν, γιατί είναι σκληρά και δεν τυλίγονται κατευθείαν από τη συσκευασία.
    Και μια διόρθωση: το κινέζικο λάχανο είναι διαφορετικό από το άισμπεργκ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 4-2-08  
    Athanasia εγώ τα παίρνω κατεψυγμένα και τυλιγονται άψογα!Απλα τα ξεπαγώνω δεν κάνω κατι άλλο.Οσο για το λάχανο εχεις δικιο!Δικό μου λάθος.Βασικά μπορείς να βάλεις ότι λαχανικό γουστάρεις!!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Φοβερή γεύση!! Τα πιο νόστιμα spring rolls που έφαγα ποτέ και κανείς δεν πίστευε ότι δεν ήταν ετοιματζίδικα ;)
    Για να πω την αλήθεια βέβαια (και γι' αυτόν τον λόγο, ίσως το ξανασκεφτώ πριν τα ξανακάνω.. ), με δυσκόλεψε λίγο το τύλιγμα γιατί είχα πάρει τα φύλλα ρυζιού, που ήθελαν μούλιασμα προηγουμένως.. αλλά το αποτέλεσμα.. κινεζικότατα :p
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-6-08  
    πολυ ωραια!!! εχω καιρο να φτιαξω
    μονο που εγω τα ψηνω στον φουρνο παλι νοστιμοτατα ειναι
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Κι εγώ για φούρνο ξεκίνησα, γιατί πολύ δύσκολα μπαίνει τηγάνι στο σπίτι μου. Αυτά τα φύλλα όμως (εγώ χρησιμοποίησα ρυζιού που χρειάζονται μούλιασμα) δεν ψήνονται με τίποτα.. με τίποτα όμως.. Να φανταστείς τα είχα βάλει στους 250C για πάνω από 1 ώρα (!!), ενώ τα γύριζα τακτικά, αλλά και πάλι δεν.. Βγήκαν σαν μουλιασμένα, καθόλου τραγανιστά και από εμφάνιση.. άσε καλύτερα.. Αναγκαστικά λοιπόν, συνέχισα με τα υπόλοιπα στο τηγάνι. Βέβαια, και τα ψητά φαγώθηκαν, γιατί από γεύση ήταν το ίδιο νόστιμα. Τονίζω όμως το φύλλο που χρησιμοποίησα. Αν βάλεις κάποιο άλλο, λογικά δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 12-10-08  
    Traga θα ήθελα να σε ρωτήσω απο που πάιρνεις τα φύλλα των sprin roll? απο super market ή απο κάποιο μαγαζί με ασιατικά προιόντα?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-10-08  
    vassiliki2 από το σουπερ μαρκετ τα παιρνω...ειναι τετραγωνακια γυρω στα 15 εκ.το καθενα και ειναι σε σακουλακι!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 12-10-08  
    ευχαριστώ πάρα πολύ. είχα δοκιμάσει στο παρελθόν spring rolls με τα υλικά που αναφέρεις πλην του beikon και ήτανε φανταστικά. Η κοπέλα που τα έφτιαχνε έβαζε και φύτρες φασολιών.
    Θα τα φτιάξω και σε ενημερώσω πως βγήκανε
    #
    Σχόλιο από zoe, 12-10-08  
    Πως μου ξεφυγε τόσον καιρό αυτή η συνταγή;Πεθαίνω για s.r και δεν τα παραγγελνώ συχνά γιατί το κινεζικο δε φέρνει μικρές παραγγελίες, οπότε ειμαι αναγκασμένη να περιμένω παρέα για να τα φάω και όταν έρθει παρέα θέλει κοψίδια και όχι "ξενέρωτα s.r και σακε"!!!Μπράβο φίλη!!!!!
    #
    Σχόλιο από martsi, 5-1-09  
    Φοβερή συνταγή πολύ πλούσια.
    Δοκίμασα και εγω τα φυλλα ρυζιου που μουλιάζουν και με ζόρισαν όντως. Αυτά τα κατεψυγμένα Τράγα θα μπορούσες να δώσεις περισσότερα στοιχεία που τα βρίσκεις. Ξέρεις αν μπορώ να τα καταψύξω αφού τα έχω τυλίξει;
    Στο φούρνο γίνονται;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-1-09  
    Τα κατεψυγμενα εγω τα βρισκω σε υπεραγορες...αλλα μενω Κυπρο...οποτε δεν ξερω αν υπαρχουν εκει...οταν θα ξαναπαω να κοιταξω τη μαρκα και να σας πω!!...και βεβαια μπορεις να βαλεις καταψυξη μετα το τυλιγμα και ψηνονται και στο φουρνο!!..Απλα καλο ειναι με ενα πινελακι να τα λαδωσεις!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από giannak, 20-9-09  
    Τρελαίνομαι για spring rolls και θα τα φτιάξω σύντομα αλλά φύλλα δεν βρήκα μήπως μπορώ να τα κάνω με φύλλο κρούστας? Καμιά συνταγούλα για homemade γλυκόξινη σάλτσα? Ευχαριστώ, θα επανέλθω για πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 20-9-09  
    Ναι μπορεις να τα κανεις και με φυλλο κρουστας!\nΓια σαλτσα δες εδω ...http://www.sintagespareas.gr/sintages/glikoksini-saltsa.html
    #
    Σχόλιο από l3n@@, 27-10-09  
    Φαίνονται πεντανόστιμα!! Τώρα που βρήκα και μια ωραία σαλτσούλα θα τα κάνω σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από Moula, 25-11-09  
    Τράγα μου φαίνονται αρκετά νόστιμα:-) μπορείς να μου πεις απο ποιο σούπερμαρκετ τα αγοράζεις γιατί δεν τα βρήκα? είμαι απο Λευκωσία!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 25-11-09  
    Moula μου απο Αλφα Μεγα τα παιρνω!
    #
    Σχόλιο από Moula, 25-11-09  
    Δευτέρα που θα πάω θα αγοράσω!! Σ'ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από krhtikopoyla, 1-12-09  
    poly nostima kai xwris kotopoylo kai mpeikon ;)
    #
    Σχόλιο από machi, 21-12-09  
    τέλεια, βέβαια και μόνο με λαχανικά είναι πάλι υπέροχα!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 4-2-08  
    Τα λατρεύω τα spring rolls!
    Λίγο μάς δυσκολεύει εμάς τους "δυτικούς" το τύλιγμα των ειδικών φυλλων από ρύζι. Πρέπει οπωσδήποτε να τα μουλιάσουμε σε νερό πριν, γιατί είναι σκληρά και δεν τυλίγονται κατευθείαν από τη συσκευασία.
    Και μια διόρθωση: το κινέζικο λάχανο είναι διαφορετικό από το άισμπεργκ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 4-2-08  
    Athanasia εγώ τα παίρνω κατεψυγμένα και τυλιγονται άψογα!Απλα τα ξεπαγώνω δεν κάνω κατι άλλο.Οσο για το λάχανο εχεις δικιο!Δικό μου λάθος.Βασικά μπορείς να βάλεις ότι λαχανικό γουστάρεις!!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Φοβερή γεύση!! Τα πιο νόστιμα spring rolls που έφαγα ποτέ και κανείς δεν πίστευε ότι δεν ήταν ετοιματζίδικα ;)
    Για να πω την αλήθεια βέβαια (και γι' αυτόν τον λόγο, ίσως το ξανασκεφτώ πριν τα ξανακάνω.. ), με δυσκόλεψε λίγο το τύλιγμα γιατί είχα πάρει τα φύλλα ρυζιού, που ήθελαν μούλιασμα προηγουμένως.. αλλά το αποτέλεσμα.. κινεζικότατα :p
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-6-08  
    πολυ ωραια!!! εχω καιρο να φτιαξω
    μονο που εγω τα ψηνω στον φουρνο παλι νοστιμοτατα ειναι
    #
    Σχόλιο από virginia, 3-6-08  
    Κι εγώ για φούρνο ξεκίνησα, γιατί πολύ δύσκολα μπαίνει τηγάνι στο σπίτι μου. Αυτά τα φύλλα όμως (εγώ χρησιμοποίησα ρυζιού που χρειάζονται μούλιασμα) δεν ψήνονται με τίποτα.. με τίποτα όμως.. Να φανταστείς τα είχα βάλει στους 250C για πάνω από 1 ώρα (!!), ενώ τα γύριζα τακτικά, αλλά και πάλι δεν.. Βγήκαν σαν μουλιασμένα, καθόλου τραγανιστά και από εμφάνιση.. άσε καλύτερα.. Αναγκαστικά λοιπόν, συνέχισα με τα υπόλοιπα στο τηγάνι. Βέβαια, και τα ψητά φαγώθηκαν, γιατί από γεύση ήταν το ίδιο νόστιμα. Τονίζω όμως το φύλλο που χρησιμοποίησα. Αν βάλεις κάποιο άλλο, λογικά δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 12-10-08  
    Traga θα ήθελα να σε ρωτήσω απο που πάιρνεις τα φύλλα των sprin roll? απο super market ή απο κάποιο μαγαζί με ασιατικά προιόντα?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-10-08  
    vassiliki2 από το σουπερ μαρκετ τα παιρνω...ειναι τετραγωνακια γυρω στα 15 εκ.το καθενα και ειναι σε σακουλακι!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 12-10-08  
    ευχαριστώ πάρα πολύ. είχα δοκιμάσει στο παρελθόν spring rolls με τα υλικά που αναφέρεις πλην του beikon και ήτανε φανταστικά. Η κοπέλα που τα έφτιαχνε έβαζε και φύτρες φασολιών.
    Θα τα φτιάξω και σε ενημερώσω πως βγήκανε
    #
    Σχόλιο από zoe, 12-10-08  
    Πως μου ξεφυγε τόσον καιρό αυτή η συνταγή;Πεθαίνω για s.r και δεν τα παραγγελνώ συχνά γιατί το κινεζικο δε φέρνει μικρές παραγγελίες, οπότε ειμαι αναγκασμένη να περιμένω παρέα για να τα φάω και όταν έρθει παρέα θέλει κοψίδια και όχι "ξενέρωτα s.r και σακε"!!!Μπράβο φίλη!!!!!
    #
    Σχόλιο από martsi, 5-1-09  
    Φοβερή συνταγή πολύ πλούσια.
    Δοκίμασα και εγω τα φυλλα ρυζιου που μουλιάζουν και με ζόρισαν όντως. Αυτά τα κατεψυγμένα Τράγα θα μπορούσες να δώσεις περισσότερα στοιχεία που τα βρίσκεις. Ξέρεις αν μπορώ να τα καταψύξω αφού τα έχω τυλίξει;
    Στο φούρνο γίνονται;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-1-09  
    Τα κατεψυγμενα εγω τα βρισκω σε υπεραγορες...αλλα μενω Κυπρο...οποτε δεν ξερω αν υπαρχουν εκει...οταν θα ξαναπαω να κοιταξω τη μαρκα και να σας πω!!...και βεβαια μπορεις να βαλεις καταψυξη μετα το τυλιγμα και ψηνονται και στο φουρνο!!..Απλα καλο ειναι με ενα πινελακι να τα λαδωσεις!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από giannak, 20-9-09  
    Τρελαίνομαι για spring rolls και θα τα φτιάξω σύντομα αλλά φύλλα δεν βρήκα μήπως μπορώ να τα κάνω με φύλλο κρούστας? Καμιά συνταγούλα για homemade γλυκόξινη σάλτσα? Ευχαριστώ, θα επανέλθω για πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 20-9-09  
    Ναι μπορεις να τα κανεις και με φυλλο κρουστας!\nΓια σαλτσα δες εδω ...http://www.sintagespareas.gr/sintages/glikoksini-saltsa.html
    #
    Σχόλιο από l3n@@, 27-10-09  
    Φαίνονται πεντανόστιμα!! Τώρα που βρήκα και μια ωραία σαλτσούλα θα τα κάνω σίγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από Moula, 25-11-09  
    Τράγα μου φαίνονται αρκετά νόστιμα:-) μπορείς να μου πεις απο ποιο σούπερμαρκετ τα αγοράζεις γιατί δεν τα βρήκα? είμαι απο Λευκωσία!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 25-11-09  
    Moula μου απο Αλφα Μεγα τα παιρνω!
    #
    Σχόλιο από Moula, 25-11-09  
    Δευτέρα που θα πάω θα αγοράσω!! Σ'ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από krhtikopoyla, 1-12-09  
    poly nostima kai xwris kotopoylo kai mpeikon ;)
    #
    Σχόλιο από machi, 21-12-09  
    τέλεια, βέβαια και μόνο με λαχανικά είναι πάλι υπέροχα!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bretonne, 15-5-10  
    Καλημέρα! Θέλω πολύ να τα κάνω αλλά επειδή δε τηγανίζω σχεδόν ποτέ, θα ήθελα να ρωτήσω αφού κάψει το λάδι και βάλω τα spring rolls, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά ή πρέπει να τηγανιστούν σε δυνατή. Θα μου είναι πολύ χρήσιμη η συμβουλή σας, γιατί είμαι άσχετη με το τηγανι...
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-5-10  
    Εγω τα ψηνω συνεχεια στη δυνατη...αλλα καθε εστια ειναι διαφορετικη. Οταν δεις στα πρωτα που θα τηγανισεις οτι στα καιει μπορεις να την χαμηλωνεις μετα.
    #
    Σχόλιο από athina melanith, 16-10-11  
    9 borouse na mu pei kapoios posa peripou kommatia vgainoun??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-10-11  
    Περιπου 40 κομματια αλλα παιζει ρολο ποση γεμιση θα βαζεις στο καθενα!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Μικρά μυστικά για υπέροχες πίτες!
    Λατρεύουμε χειροποίητες αλμυρές και γλυκές πίτες, ...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της jhoanna
    λαχανικα
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    anna
    Ένα βιβλίο 158 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    Αλμυρές τάρτες και άλλα ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    Ορεκτικά πίτες
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της lostris