Σταφιδόψωμα της Γκόλφως
Είναι απλά υπέροχα, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δείτε ότι παίρνουν πολύ χρώμα μπορείτε να τα σκεπάσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Τα σταφιδόψωμα μόλις πατώσουν καλά είναι έτοιμα. Διατηρούνται όταν κρυώσουν μέσα σε σακούλες τροφίμων αεροστεγές. Τη συνταγή την δοκίμασα χωρίς να βάλω κανέλα αλλα αν σε κάποιον αρέσουν τα μυρωδικά μπορεί να βάλει. Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή νηστίσιμη μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με φυτική κρέμα γάλακτος ή φυτικό γάλα, και με μαργαρίνη, και για επικάλυψη αντί για κρόκο αλείψτε με λίγο κρέμα ή γάλα φυτικά αραιωμένα με λίγο νερό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τάπερ που κλείνει βάλτε το χλιαρό νερό, ρίξτε τη μαγιά και δυαλύστε τη καλά, προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, το γάλα, ανακτέψτε λιγάκι και κλείστε με το καπάκι και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
-
2
Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το αλάτι και ανακατέψτε με τα χέρια λίγο να γίνουν σαν τρίμματα.
-
3
Προσθέστε το χυλό της μαγιάς και ζυμώστε ελαφρά.
-
4
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σας σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και δουλέψτε την λίγο κάνοντας την σαν μια μπάλα.
-
5
Βάλτε την μπάλα ζύμης μέσα στο μπόλ και αφήστε τη σκεπασμένη 1 ώρα να φουσκώσει και μετά αναποδογυρίστετην πάλι σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ρίξετε μέσα τις σταφίδες, φροντίζοντας να ζυμωθούν και να ενωθούν καλά μέσα στη ζύμη.
-
6
Κάντε ένα μπαστούνι την ζύμη σας και κόψτε μέτρια κομμάτια και πλάστε τα σαν μικρά ψωμάκια και τοποθετήστε τα σε ταψάκι ή σε μακρόστενο φορμάκι που έχετε στρώσει λαδόκολλα.
-
7
Αφήστε τα σε ζεστό μέρος σκεπασμένα πάνω από 1 ώρα να φουσκώσουν καλά και πριν τα βάλετε για ψήσιμο αλείψτετα με προσοχή με τη βοήθεια ενός πινέλου με τον αραιωμένο κρόκο και το σουσάμι.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και προσέχουμε μέχρι να ψηθούν μην μας αρπάξουν χρώμα πολύ από επάνω.
Σχόλια (147)