Σταφιδόψωμο στον αρτοπαρασκευαστή
Εύκολο και νόστιμο σταφιδόψωμο στον αρτοπαρασκευαστή σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ ωραία λύση για πρωϊνό και για κολατσιο στο σχολείο ή στη δουλειά. Κι αυτή η συνταγή είναι από Αμερική απο τη φίλη μου Έβελυν. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Υλικά
-
1 1/8 κούπας νερό
-
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο (με το βούτυρο γίνεται λίγο πιο νόστιμο)
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
3 κούπες αλεύρι για ψωμί (κατά προτίμηση την κίτρινη συσκευασία)
-
2 1/2 κ.γλ. μαγιά ξηρή
-
3/4 κούπας ξανθές σταφίδες
-
1 κ.γλ. κανέλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προσθέτετε όλα τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή σας εκτός από τις σταφίδες και την κανέλλα.
-
2
Προσέξτε τα υγρά υλικά να μην έρθουν σε επαφή με τη μαγιά.
-
3
Αρχίστε την προετοιμασία του σταφιδόψωμου σε πρόγραμμα της επιλογής σας.
-
4
Όταν ακούσετε το ηχητικό σήμα ρίξτε στον αρτοπαρασκευαστή τις σταφίδες και την κανέλλα.
Σχόλια (7)