Σταφιδόψωμον
Για να τους σπάσετε τις μύτες! Εύκολο, φτηνό και χαριτωμένο! Πιασάρικο! Αδύνατον να το αρνηθείς! Έχει παντού μόνο φίλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκίμασα και την εκδοχή να απλώσω την ζύμη με πλάστη, να μοιράσω την σταφίδα, και να κάνω ρολό. Δεν μου πολυβγήκε... ίσως το ξαναδώ! Τοσταρισμένο με φυστικοβούτυρο! αμερικανιές!)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω τα αλεύρια και την μαγιά σε ένα βάζο (με καπάκι).
-
2
Διαλύω την ζάχαρη και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Τα ρίχνω όλα μαζί στην λεκανίτσα. ανακάτεμα και ζύμωμα. απλώνω και μαζεύω για 7-8 λεπτά.
-
3
Ρίχνω και την σταφίδα. Αλευρώνω πολύ ελαφρά το ζυμαράκι και του δίνω σχήμα.
-
4
Βουτυρώνω το σκεύος του αρτοποιητή (δεν τον χρησιμοποιώ για το ζύμωμα διότι οι προπέλες στον πάτο του ψωμιού...) και ρίχνω το καρβελάκι μέσα.
-
5
Βρέχω με σπρέι την επιφάνεια ελαφρά και πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη.
-
6
Αφήνω 1 έως και 1+1/2 ώρα για να ανέβει και 1 και 10 λεπτά για το ψήσιμο!
-
7
Από την μισή ώρα και μετά, το άρωμα της κανέλας ζαλίζει και "ερεθίζει" τις αισθήσεις.
-
8
Εγκαρτέρηση και υπομονή να κρυώσει σκεπασμένο αν γίνεται λέμε!
-
9
Καλοφάγωτο. Μαζί με το πολύσπορο ψωμί μου έχω δώσει άλλο αέρα στο πρωινό του "Άνεσις"! Απλά και εύκολα λέμε!)
Σχόλια (2)