Σταφύλι Γλυκό του Κουταλιού με Πορτοκάλι

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Υπερνόστιμο κι ελαφρά αρωματικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι με επίγευση πορτοκαλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες ανάλογες εύκολες και πρωτότυπες συνταγές στο προσωπικό μου μπλογκ Dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο βάζο ή δύο μικρά
  1. 1 κιλό ρόγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια (πλυμένα),
  2. 1/2 κιλό ζάχαρη (προτιμώ την ακατέργαστη και στις μαρμελάδες),
  3. χυμός από 2 πορτοκάλια,
  4. ολόκληρη φλούδα από ένα πορτοκάλι,
  5. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από βραδύς τοποθετώ σε ένα βαθύ σκεύος τα σταφύλια με την ζάχαρη, τον χυμό και την φλούδα πορτοκαλιού και τα αφήνω όλο το βράδυ να αφήσουν τα υγρά τους.

  2. 2

    Το επόμενο πρωινό αφού δώσω μια δυνατή βράση (9/9) συνεχίζω το βράσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6/9) για 15’ περίπου ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να καραμελώσει ελαφρά κι ανεπαίσθητα. Στα μισά του χρόνου βράσης προσθέτω και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζω την πυκνότητα του σιροπιού και ξέρω ότι αυτό είναι έτοιμο όταν ρίξω μία σταγόνα στο χείλος ενός πιάτου κι αυτή δεν κυλίσει αλλά παραμείνει στην θέση της.

  3. 3

    Αφού βράσει το γλυκό σταφύλι αφαιρώ την ολόκληρη φλούδα πορτοκαλιού κι αποσύρω το γλυκό από την φωτιά.

  4. 4

    Όσο ακόμα είναι ζεστό το γλυκό το αδειάζω με το ειδικό χωνί σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία κλείνω κι αναποδογυρίζω με το καπάκι προς τα κάτω για να σφραγιστεί ο αέρας και να κονσερβοποιηθεί το γλυκό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Αννούλα του χιονιά
Αννούλα του χιονιά @annoulatouxionia
μμμ... ακούγεται ωραία ιδέα το πορτοκάλι... ένα πράγμα λίγο με φοβίζει, μήπως η φλούδα που θα μείνει για ώρες μέσα στο σταφύλι αφήσει πικρίλα... δεν νομίζω, ε; επίσης αυτή την εποχή το σταφύλι είναι στο φόρτε του, αλλά όχι τα πορτοκάλια.... να δουμε... το χω στα υπ'όψιν καθότι αγόρασα σταφυλάκι για γλυκό...

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις