Σταμνάκι στο χώμα
Διάφορα κρέατα μαγειρεμένα σε στάμνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και σε ξυλόφουρνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Έχουμε μιά μεγάλη στάμνα ή ένα πήλινο τσουκάλι. Το γεμίζουμε με τα υλικά ξεκινώντας από τα κρεμμύδια και εναλάξ κρέατα τομάτες, πιπεριές και κρεμμύδια. Ενδιάμεσα βάζουμε τα μπαχαρικά και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτουμε το κρασί. Όταν τελειώσουν τα υλικά κλείνουμε την στάμνα με ζυμάρι.
-
2
Ανοίγουμε στο χώμα έναν λάκκο και μέσα ανάβουμε φωτιά.
-
3
Όταν γίνει θράκα βγάζουμε από τον λάκο τα κάρβουνα, βάζουμε μέσα την στάμνα και επάνω της ρίχνουμε τά αναμένα κάρβουνα.
-
4
Αφήνουμε να ψηθεί 2,5-3 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια