Στεφάνι από τσουρέκι με γέμιση αμυγδάλου
Υλικά
-
500 γραμμάρια αλεύρι
-
30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
-
1/8-1/4 του λίτρου γάλα
-
75 γραμμάρια ζάχαρη
-
125 γραμμάρια βούτυρο
-
2 αυγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
ξύσμα από μισό λεμόνι.
-
Γέμιση
-
200 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα καλά
-
100 γραμμάρια ζάχαρη
-
1 ασπράδι
-
5-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο.
-
2
Βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλατι και το γάλα χλιαρό.
-
3
Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε λίγο να ανεβει.
-
4
Προσθέτουμε τα αυγά χτιπιμένα, το βούτυρο λιωμένο αλλα όχι καυτό και το ξύσμα.
-
5
Φτιάχνουμε μία ζύμη και όταν είναι έτοιμη, να μήν κολάει δηλαδή, την αφήνουμε μισή ώρα να ανεβει.
-
6
Το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλο στο μέγεθος περίπου ενός φύλου σφολιάτας.
-
7
Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά και την απλώνουμε στο ζυμάρι.
-
8
Το κάνουμε ρολό και μετά ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε ένα στεφάνι.
-
9
Το κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε φέτες αλλά αφήνουμε λίγο άκοφτο προς το κέντρο (σαν την συνταγή το τσουρέκι της κουμπάρας από το σάιτ μας)
-
10
Ξανα το αφήνουμε να ανέβει μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 30-45 λεπτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια