Στεφάνι από τσουρέκι με γέμιση αμυγδάλου

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γραμμάρια αλεύρι
  2. 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
  3. 1/8-1/4 του λίτρου γάλα
  4. 75 γραμμάρια ζάχαρη
  5. 125 γραμμάρια βούτυρο
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. ξύσμα από μισό λεμόνι.
  8. Γέμιση
  9. 200 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα καλά
  10. 100 γραμμάρια ζάχαρη
  11. 1 ασπράδι
  12. 5-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο.

  2. 2

    Βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλατι και το γάλα χλιαρό.

  3. 3

    Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε λίγο να ανεβει.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αυγά χτιπιμένα, το βούτυρο λιωμένο αλλα όχι καυτό και το ξύσμα.

  5. 5

    Φτιάχνουμε μία ζύμη και όταν είναι έτοιμη, να μήν κολάει δηλαδή, την αφήνουμε μισή ώρα να ανεβει.

  6. 6

    Το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλο στο μέγεθος περίπου ενός φύλου σφολιάτας.

  7. 7

    Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά και την απλώνουμε στο ζυμάρι.

  8. 8

    Το κάνουμε ρολό και μετά ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε ένα στεφάνι.

  9. 9

    Το κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε φέτες αλλά αφήνουμε λίγο άκοφτο προς το κέντρο (σαν την συνταγή το τσουρέκι της κουμπάρας από το σάιτ μας)

  10. 10

    Ξανα το αφήνουμε να ανέβει μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 30-45 λεπτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα