Stew στον φούρνο
Tο stew είναι βραστό κρέας με λαχανικά, κυρίως πατάτες, που παραδοσιακά γίνεται στην κατσαρόλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε και τα λαχανικά από το τηγάνι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά μας
-
2
Πλένουμε, κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αλευρώνουμε
-
3
Σε βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας (να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές)
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό κρασί
-
5
Σε πήλινη γάστρα τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά μας κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, την πάστα πιπεριάς, ελαιόλαδο και το κρασί που έβρασε το κρέας
-
6
Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για δύο περίπου ώρες
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)