Sticky Ribs
Τρυφερά και ζουμερά παϊδάκια για την Τσικνοπέμπτη μας. Ένα Barbecue πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την γεύση του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι να μαλακώσουν στον φούρνο τόσο ώστε το κρέας να χωρίζει εύκολα από το κόκκαλο και να μην το αφήσουμε στην ψησταριά να στεγνώσει.
Υλικά
-
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια
-
Για το γλασάρισμα
-
200 ml σόγια σως
-
100 γρ. καστανή υγρή ζάχαρη
-
1 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
-
1/2 κ. γλυκού μαραθόσπορο
-
1 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
-
6 αστεροειδή γλυκάνισοι
-
4 κ. σούπας μπούκοβο
-
1 κομμάτι ginger (μέγεθος όσο ο αντίχειράς μας) τριμμένο
-
5 σαλότ κρεμμύδια
-
Για την μαρινάδα
-
135 ml σόγια σως
-
75 γρ. καστανή υγρή ζάχαρη
-
90 ml ξύδι ρυζιού
-
140 γρ. ketchup
-
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
-
2 κ. σούπας τριμμένο ginger
-
χυμό απο 1 1/2 lime
-
1 κ. σούπας μπούκοβο
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί.
-
2
Ανακατέψτε όλα τα υλικά του γλασαρίσματος σε ένα μπολ και αφήστε τα για 5 λεπτά. Ρίξτε το στα παϊδάκια και ρίξτε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως.
-
3
Τοποθετήστε το ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και φέρτε τα σε βρασμό.
-
4
Μεταφέρετε τα παϊδάκια στο φούρνο και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλτε τα απο τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. Μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ καλυμμένα με αλουμινόχαρτο.
-
5
Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το ζουμί τους και τοποθετήστε σε ένα άλλο σκεύος.
-
6
Τοποθετήστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα στα παϊδάκια και ανακατέψτε καλά.
-
7
Τοποθετήστε τα στο ψυγείο όση πιο πολύ ώρα μπορείτε (4 ώρες το περισσότερο) και επαναλάβετε την διαδικασία με την μαρινάδα.
-
8
Τέλος ψήστε τα παϊδάκια στην ψησταριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (10 με 15 λεπτά περίπου) και κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείψτε 2-3 φορές την κάθε πλευρά ώστε να δημιουργηθεί το ''sticky''.
-
9
Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
-
10
Καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια