κύρια φωτογραφία συνταγής Sticky Ribs

Sticky Ribs

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
peponakikarpouzaki
peponakikarpouzaki @cook_8522187
Thessaloniki,ελλαδα

Τρυφερά και ζουμερά παϊδάκια για την Τσικνοπέμπτη μας. Ένα Barbecue πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την γεύση του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να μαλακώσουν στον φούρνο τόσο ώστε το κρέας να χωρίζει εύκολα από το κόκκαλο και να μην το αφήσουμε στην ψησταριά να στεγνώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για το γλασάρισμα
  2. 100 γρ. καστανή υγρή ζάχαρη
  3. 1 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  4. 1/2 κ. γλυκού μαραθόσπορο
  5. 1 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  6. 6 αστεροειδή γλυκάνισοι
  7. 4 κ. σούπας μπούκοβο
  8. 1 κομμάτι ginger (μέγεθος όσο ο αντίχειράς μας) τριμμένο
  9. 5 σαλότ κρεμμύδια
  10. Για την μαρινάδα
  11. 75 γρ. καστανή υγρή ζάχαρη
  12. 90 ml ξύδι ρυζιού
  13. 140 γρ. ketchup
  14. 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  15. 2 κ. σούπας τριμμένο ginger
  16. χυμό απο 1 1/2 lime
  17. 1 κ. σούπας μπούκοβο
  18. 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί.

  2. 2

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά του γλασαρίσματος σε ένα μπολ και αφήστε τα για 5 λεπτά. Ρίξτε το στα παϊδάκια και ρίξτε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως.

  3. 3

    Τοποθετήστε το ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και φέρτε τα σε βρασμό.

  4. 4

    Μεταφέρετε τα παϊδάκια στο φούρνο και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλτε τα απο τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. Μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ καλυμμένα με αλουμινόχαρτο.

  5. 5

    Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το ζουμί τους και τοποθετήστε σε ένα άλλο σκεύος.

  6. 6

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα στα παϊδάκια και ανακατέψτε καλά.

  7. 7

    Τοποθετήστε τα στο ψυγείο όση πιο πολύ ώρα μπορείτε (4 ώρες το περισσότερο) και επαναλάβετε την διαδικασία με την μαρινάδα.

  8. 8

    Τέλος ψήστε τα παϊδάκια στην ψησταριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (10 με 15 λεπτά περίπου) και κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείψτε 2-3 φορές την κάθε πλευρά ώστε να δημιουργηθεί το ''sticky''.

  9. 9

    Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

  10. 10

    Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

peponakikarpouzaki
peponakikarpouzaki @cook_8522187
στις
Thessaloniki,ελλαδα