Στόλισμα πίτας
Όταν φτιάχνουμε πίτες, σχεδόν πάντα περισσεύει λίγη ζύμη. Αντί να την πετάξουμε, μπορούμε να φτιάξουμε σχήματα και να στολίσουμε την πίτα μας. Έτσι μια συνηθισμένη πίτα αλλάζει τελείως όψη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φόρμες με τις οποίες κόβουμε μπισκότα, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες σε αυτή την περίπτωση. Κόψτε τη ζύμη με αυτές και κάντε πολλά όμορφα σχέδια.Εάν η πίτα σας είναι γλυκιά, μπορείτε στο τέλος να τις ρίξετε και λίγη ζάχαρη από πάνω. Θα αποκτήσει έξτρα λάμψη!
Υλικά
-
λίγη ζύμη πίτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με το κομμάτι ζύμης που περίσσεψε, θα φτιάξουμε φύλλα και καρπούς. Ανοίξτε τη ζύμη ξανά κάνοντας ένα ορθογώνιο. Απλώστε πάνω λίγο ασπράδι αβγού που έχετε από πριν ανακατέψει με λίγο νερό.
-
2
Ρίξτε από πάνω μπόλικη κανέλα, κανελοζάχαρη ή άλλο μείγμα μπαχαρικών της προτίμησής σας. Τυλίξτε το ορθογώνιο, ώστε να γίνει ένα σφιχτό ρολό. Το αβγό που βάλαμε προηγουμένως, βοηθά ώστε να κολλήσουν τα μπαχαρικά, αλλά και να μη ξετυλιχτεί το ρολό.
-
3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ροδέλες. Αυτές οι ροδέλες μπορούν να μπουν μόνες τους πάνω στην πίτα ή σε συνδιασμό με άλλα σχέδια. Εδώ παίζουν το ρόλο των καρπών.
-
4
Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους. Τους κόβουμε και στη μέση με μαχαίρι και μετά τους αλείφουμε με το μείγμα αβγού που έχουμε έτοιμο.
-
5
Ο μισόκυκλος θα γίνει το φύλλο μας. Σέρνουμε τη μύτη ενός μαχαιριού κάνοντας γραμμές στον μισόκυκλο, βγάζοντας έτσι το αβγό από τα σημεία αυτά. Οι γραμμές θα μείνουν ανοιχτόχρωμες, ενώ το υπόλοιπο θα σκουρίνει με το ψήσιμο, φτιάχνοντας έτσι το σχέδιο των νεύρων του φύλλου.
-
6
Για να κολλήσετε τα σχέδια πάνω στην πίτα σας, αλείψτε τα από κάτω με λίγο μείγμα αβγού. Προσέξτε μόνο μη βάλετε πολλά επίπεδα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο, γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)