Στραγάλια από... σπίτι
Ένας παιχνιδιάρικος τρόπος να φάνε όσπρια όλοι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα βρασμένα ρεβύθια πριν τα βάλουμε στον φούρνο, να είναι νωπά, για να μπορέσει να κολλήσει το αλάτι.Αν θέλουμε να θυμίζουν τα κίτρινα στραγάλια, τότε όπως σας είπα τα βράζουμε λίγο, αλλά ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ. Τώρα, για πιο γερά δόντια, αν θέλουμε να θυμίζουν τα άσπρα στραγάλια, τότε τα μουλιάζουμε καλά 10-12 ώρες σε χλιαρό νερό προσθέτοντας αλάτι και μετά τα ξεπλένουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε όπως θα κάναμε και με τα βρασμένα.
Υλικά
-
Βρασμένα ρεβύθια
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τα βρασμένα ρεβύθια σε μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με αρκετά χοντρό αλάτι.
-
2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να αφυδατωθούν ή ακόμα και στο γκριλ του φούρνου, αλλά όχι στο δυνατό, για να μην καούν.
Σχόλια (22)