Στραπατσάδα (Καγιανάς)
Μια πολύ εύκολη καλοκαιρινή συνταγή με αυγά, ντομάτα και φέτα.
Recipe by Sitronella
Υλικά
-
12 αβγά
-
500 γρ. ντομάτες
-
75 γρ. βούτυρο
-
75 γρ. φέτα τριμμένη
-
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
2 σκ. σκόρδο τριμμένο
-
2 πρέζες ζάχαρη
-
1 πρέζα ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
-
μαιντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το βούτυρο. Σιγοβράζετε τη ντομάτα μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά της και να δέσει.
-
2
Τότε ρίχνετε μέσα τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε με σύρμα γρήγορα και δυνατά έτσι ώστε να μην προλάβουν να σφίξουν και να στερεοποιηθούν.
-
3
Τα σερβίρετε σκέτα ή πάνω σε ψωμί ψημένο πασπαλισμένα με το μαιντανό.
Σχόλια (32)