κύρια φωτογραφία συνταγής Στραπατσάδα του... Μπαμπά
johnskord
johnskord @cook_8450608

Αυγά με ντομάτες και λίγη πιπεριά φλωρίνης. Υπάρχει η αντίστοιχη συνταγή στο site ως "της... Μαμάς", "της... Γιαγιάς", οπότε τη δική μου εκδοχή επιτρέψτε μου να την ονομάσω "του... Μπαμπά", άρρεν γαρ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επιμένω παραπάνω στο να αφήσετε την ντομάτα να βράσει καλά και να "πιει" όλα της τα υγρά, γιατί αν δεν γίνει αυτό, όταν σεβίρετε τη στραπατσάδα στο πιάτο θα αρχίσει να βγάζει υγρά, και αυτό προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να το βλέπω. Προτιμώ να βάλω λίγο λαδάκι παραπάνω ώστε να βγάλει η στραπατσάδα σάλτσα και όχι ζουμάκι.Επίσης πολλοί προσθέτουν στη συνταγή και βούτυρο το οποίο όμως θεωρώ οτι, χρησιμοποιώντας καλό τυρί φέτα, είναι περιττό. Στη στραπατσάδα (καγιανά) είναι ευπρόσδεκτα και υλικά όπως πιπεριά πράσινη ή και καυτερή καθώς και λουκανικάκια ψιλοκομμένα ή και μπέικον, η ταπεινή μου γνώμη όμως είναι οτι με τη μικρή προσθήκη της πιπεριάς φλωρίνης στα κλασσικά υλικά (ντομάτες-αυγό-τυρί-ελαιόλαδο) και εφόσον αυτά είναι και καλής ποιότητας, η στραπατσάδα σας θα γίνει εξαιρετική.Προσωπικά την προτιμώ και ξεροψημένη.Καλή Όρεξη.Υ.Γ.-1 Έχω δει σε αντίστοιχες συνταγές οτι χρησιμοποιούν και ρίγανη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά σαν ιδέα μάλλον δεν είναι άσχημη - Θα το δοκιμάσω.Υ.Γ.-2 Σίγουρα κάποιοι θα αναρωτιέστεΑν για μια στραπατσάδα κάνει μία σελίδα περιγραφή, τότε τι θα κάνει σε καμμία πολύ πιο σύνθετη συνταγή? Η αλήθεια είναι οτι, παρότι τις καλοτρώω, εντούτοις δεν γνωρίζω να τις φτιάχνω - οπότε μην ανησυχείτε!! Η συνταγή γίνεται ασφαλής προς προς τη γλουτένη, χρησιμοποιώντας ελεγμένη φέτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
3 άτομα
  1. 6 αυγά (ει δυνατόν χωριάτικα)
  2. 3 ντομάτες μεγάλες
  3. 150 γρ. τυρί φέτα
  4. 1/3 περίπου μιας μεγάλης πιπεριάς Φλωρίνης (απο βάζο - οχι ωμή)
  5. ελαιόλαδο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας. (Σε νερό που βράζει -αφού καθαρίσετε το κοτσάνι τους - "ζεματίστε" τις ντομάτες για ένα λεπτό περίπου και στη συνέχεια βάλτε τες σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός). Θα δείτε μετά πόσο έυκολα ξεφλουδίζονται.

  2. 2

    Κατόπιν, στο ξύλο κοπής κόψτε τις 2 από τις τρεις ντομάτες σας σε μικρά κυβάκια και την τρίτη πάλι σε κύβους αλλά πιο μεγάλους (σε οκτώ το πολύ κομμάτια). Τα μεγάλα κομμάτια της τρίτης ντομάτας δίνουν ωραία όψη στη στραπατσάδα σερβιρισμένη στο πιάτο σας.

  3. 3

    Στη συνέχεια βάλτε μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι όλη την ποσότητα της ντομάτα σας και προσθέστε αλάτι (όχι πολύ γιατί θα βάλουμε αργότερα και στ' αυγά) καθώς επίσης και λίγο πιπέρι (όχι πολύ γιατί θα ξαναβάλουμε στο τέλος). Προσθέστε επίσης και μία πρέζα ζάχαρη και ανακατέψτε το μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε ελαιόλαδο (αρκετό) για να μας φτιάξει ωραία κόκκινη σάλτσα και αφήνουμε την ντομάτα μας να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να "πιει" όλα της τα υγρά.

  5. 5

    Λίγο πριν "στεγνώσει" η σάλτσα μας προσθέτουμε την πιπεριά φλωρίνης κομμένη ζουλιέν (σε πολύ λεπτές φέτες - λίγο μεγαλύτερες από σπίρτα)και ανακατεύουμε ξανά.

  6. 6

    Κατόπιν, όταν η σάλτσα είναι έτοιμη (σχεδόν έχει αρχίσει να τηγανίζεται μέσα στο λάδι μας η ντομάτα) προσθέτουμε το μισό από το τυρί μας τριμμένο σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε ξανά.

  7. 7

    Αμέσως μετά ρίχνουμε στο τηγάνι μας τα αυγά, τα οποία προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε ένα μπωλ (τα αυγά δεν τα "χτυπάμε" με το σύρμα αλλά απλώς τα ανακατεύουμε, ίσα-ίσα να σπάσουν οι κρόκοι) και τα έχουμε αλατοπιπερώσει.

  8. 8

    Όταν μπουν και τα αυγά στο τηγάνι, ανακατεύουμε ελαφρά έτσι ώστε να ανακατευτούν μεν να μην γίνουν όμως μια ενιαία μάζα δε. Θέλουμε να ξεχωρίζουμε κάπου κάπου το αυγό και την ντομάτα. Τα αφήνουμε για λίγο στην ησυχία τους και μετά τα ανακατεύουμε και πάλι έτσι ώστε το πάνω να πάει κάτω κ.ο.κ.

  9. 9

    Λίγο πριν ετοιμαστούν ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μας (όπως παραπάνω), τα ξαναφέρνουμε μια τελευταία βόλτα και σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δώστε τους λίγο χρόνο να σταθούν πριν τα φάτε - Άλλωστε θα καίνε πολύ.

  10. 10

    Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε τη στραπατσάδα σας με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό για να έχει το πιάτο σας μια χαρούμενη όψη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

Indiannoula
Indiannoula @cook_8451208
4 πιρουνάκια για την περιγραφή, τα υπόλοιπα όταν την φτιάξω ! Χαρά στο κουράγιο σου, (το ζώδιό σου είναι παρθένος για τί έχω βάλει στοίχημα ?)

Από

johnskord
johnskord @cook_8450608
στις