Strawberry cream cheese cake
Δροσερό γλυκό για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
350 γρ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
-
350 γρ. ζάχαρη
-
6 αυγά
-
350 γρ. φαρίνα
-
2 βανίλιες ή 2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
-
Για το γλάσο τυριού
-
3 πακέτα των 300 γρ. κρέμα τυριού
-
100 γρ. βούτυρο μαλακό
-
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια ή 1 κουταλάκι γλυκού υγρή βανίλια
-
1 πακέτο mascarpone
-
2 κουτάκια φράουλες περίπου 1 κιλό
-
μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κέικ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες διαμέτρου 18 εκ.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά του κέικ μεχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
3
Μοιράζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες και ψήνουμε με αέρα για 20-25 λεπτά.
-
4
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
-
5
Για το γλάσο τυριού Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα πακέτα κρέμας τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
-
6
Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το mascarpone, χτυπάμε πολύ προσεκτικά για να μην κόψει. Το τοποθετούμε στο ψυγείο έως να κρυώσει το κέικ.
-
7
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση.
-
8
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ στην πιατέλα και απλώνουμε μαρμελάδα, μια στρώση γλάσο τυριού και φράουλες. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κέικ, γλάσο τυριού και φράουλες (δεν βάζουμε μαρμελάδα).
-
9
Το γλυκό πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια