Strawberry cream cheese cake

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
aspa0210
aspa0210 @cook_8459304
Rhodes, Greece,

Δροσερό γλυκό για όλες τις περιστάσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ
  2. 350 γρ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
  3. 350 γρ. ζάχαρη
  4. 350 γρ. φαρίνα
  5. 2 βανίλιες ή 2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
  6. Για το γλάσο τυριού
  7. 3 πακέτα των 300 γρ. κρέμα τυριού
  8. 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  9. 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  10. 1 βανίλια ή 1 κουταλάκι γλυκού υγρή βανίλια
  11. 1 πακέτο mascarpone
  12. 2 κουτάκια φράουλες περίπου 1 κιλό
  13. μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το κέικ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες διαμέτρου 18 εκ.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά του κέικ μεχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες και ψήνουμε με αέρα για 20-25 λεπτά.

  4. 4

    Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.  Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

  5. 5

    Για το γλάσο τυριού Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα πακέτα κρέμας τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

  6. 6

    Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το mascarpone, χτυπάμε πολύ προσεκτικά για να μην κόψει.  Το τοποθετούμε στο ψυγείο έως να κρυώσει το κέικ.  

  7. 7

    Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση.

  8. 8

    Τοποθετούμε το πρώτο κέικ στην πιατέλα και απλώνουμε μαρμελάδα, μια στρώση γλάσο τυριού και φράουλες. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κέικ, γλάσο τυριού και φράουλες (δεν βάζουμε μαρμελάδα).

  9. 9

    Το γλυκό πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

aspa0210
aspa0210 @cook_8459304
στις
Rhodes, Greece,