Στριφογυριστά με τυρί και μπέικον
Ιδανικά για μπουφέ και παιδικό πάρτυ! Πανεύκολα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτα στη φωτογραφία είναι είναι πιό μικρά απο τα κανονικά που ειναι πολύ μεγαλήτερα γιατί εχουν λιγότερη γέμιση απο αυτη που γράφω...
Υλικά
-
1 κιλό φύλλο σφολιάτας
-
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμ.
-
2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμ.
-
1 φλιτζ. μπέικον ψιλοκομ.
-
1 ασπράδι αυγού
-
1/2 φλιτζ. σουσάμι
-
λίγο αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε τα τυριά και το μπέικον σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρομένη επιφάνεια και το ανοίγετε λίγο με τον πλάστη. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το υλικό των τυριών. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το κόβετε σε φέτες.
-
2
Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τις φέτες και συνεχίζετε μέ το δεύτερο φύλλο. Τις αλοίφετε με το ασπράδι αυγου και πασπαλίζετε μέ το σουσάμι.
-
3
Ψήνετε τα στριφογυριστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σχόλια (31)