thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Μια ακόμα πολύ καλή ιδέα για το πρωινό της κυριακής που είναι μαζεμένη όλοι η οικογένεια. Το πρωινό των παιδιών στο σχολείο τους και γιατί όχι για το παιδικό πάρτυ των γεννεθλίων .

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ιδέα την πήρα από μια φωτογράφια που βρήκα στο ίντερνετ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 20 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  2. 250 ml γάλα χλιαρό
  3. 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  4. 2 κουταλιές σούπας λάδι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 600-650 γρ αλεύρι ισως και περισσότερο
  8. Για την γέμιση
  9. 30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  10. τυριά κίτρινα τριμμένα
  11. φέτες γαλαπουλα
  12. φέτες πιπεριά κόκκινη και πράσινη κομμένη σε λεπτές
  13. λίγο πιπέρι γλυκό κόκκινο και οτι άλλο θέλουμε ανάλογα με το γευστικό μας γούστο!!
  14. λίγο γάλα για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε σε ένα μπόλ τον κύβο μαγιάς με τα 50 ml χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά για να δράσει η μαγιά και να ανέβει. Σε ένα ξεχωριστό μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι και την ανεβασμένη μαγιά μας. Ζυμώνουμε την ζύμη αν κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, τόσο ώστε για να έχουμε μια μαλακιά ζύμη, την οποία την βάζουμε σε αλευρωμένο δοχείο, καλύπτουμε με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο μακριά από ρεύματα για 1 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας. Εγώ το έβαλα στον αρτοπαρασκυστή σε πρόγραμμα για ζύμωμα.

  2. 2

    Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, την μοιράζουμε σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας το ένα κομμάτι της ζύμης μας σε στρόγγυλο φύλλο διάμετρο ανάλογα με το ταψί μας που θα χρησιμοποιήσουμε και πάχος σχεδον 2- 3 εκατοστά. Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα υλικά της γέμισης μας τα βάζουμε επάνω στο φύλλο μας.

  3. 3

    Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης σε φύλλο ίδιου πάχους και διαμέτρου με το πρώτο μας φύλλο σε μια άλλη λαδόκολλα και το μεταφέρουμε πάνω στο πρώτο φύλλο μας με την βοήθεια της λαδόκολλας και στην μέση βάζουμε ένα στρόγγυλο καπάκι όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

  4. 4

    Με την βοήθεια του μαχαιριού κοπής της πίτσας κόβουμε τα φύλλα σταυρωτά στα 8 κομμάτια μέχρι το καπάκι μας, οπως φαίνεται στην στην φωτογραφία

  5. 5

    Και ξανά στα 16 κομμάτια τα φύλλα μας όπως φαίνεται στην στην φωτογραφία.

  6. 6

    Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι και το βάζουμε επάνω στο άλλο  μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια μας

  7. 7

    Και να γίνουν 8 φύλλα οπως φαίνεται στην φωτογραφία.

  8. 8

    Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι και το στρίβουμε δεξιόστροφα, και το αφήνουμε στο κέντρο του φύλλου μας.

  9. 9

    Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτι μας.

  10. 10

    Αφού τελειώσουμε με τα κομμάτια όλα και ολοκληρώσουμε το σχέδιο της φωτογραφίας μας, μεταφέρουμε την ετοίμη πια ζύμη μας σε ταψί με την βοήθεια της λαδόκολλας και αλείφουμε με γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμόυς για 25-30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio