sofia-56
sofia-56 @cook_8466782
,

Στριφτή πίτα με γέμιση κολυκυθάκια πράσινα και τυρί φέτα. Πλούσια σε καλοκαιρινά υλικά, μυρωδάτη και πολυ νόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πανεύκολη, ασυνήθιστη και γευστική. Αντι κολοκύθι μπορείτε να βάλετε σπανάκι και όλα τ' άλλα υλικά κατά τον ίδιο τρόπο μαγειρεμένα.Και αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο, πάρτε έτοιμη σφολιάτα. Θα είναι ωραία και έτσι, όχι όμως φύλλα κρούστας και κανετε μια ωραιότατη πίτα . Ψήστε την λίγο περισσότερο .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 μεγάλο ποτήρι νερο
  2. 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  3. 1 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 φλ/κι σπορέλαιο
  5. 2 κ.σ. ξύδι
  6. 1 μπεκιν
  7. 1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
  8. 1 φλ/να σπορέλαιο για το αλειμμα των φύλλων
  9. Γέμιση
  10. 1/2 φλ/να σπορέλαιο
  11. 1 μεγάλο κρεμύδι
  12. 3 μεγάλα κολοκύθια ή 6 μικρά
  13. 1 ματσάκι μαίντανο
  14. δυόσμο
  15. πιπέρι αρκετό
  16. αλατι
  17. 1/2 κ. φέτα
  18. 4 αυγα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Aχνίζουμε με τη σειρα που δίνονται τα υλικά της γέμισης, (το κολοκύθι τριμμένο και στιμμένο καλα να φύγουν τα υγρά του) και όταν κρυώσουν ρίχνουμε το τυρί χοντροκομμένο με το χέρι.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τη ζύμη με όλα τα υλικά που αναφέραμε, μαλακιά.

  3. 3

    Παιρνουμε λιγο ζυμάρι και το δουλευουμε με αλεύρι να γίνει μικρό μπαλάκι, το ανοίγουμε φύλλο, το ραντίζουμε με σπορέλαιο και ρίχνουμε σποραδικά μέχρι τη μέση του φύλλου γέμιση και αρχίζουμε και τυλίγουμε το φύλλο σ' ενα ρολό διπλώνοντας τις άκρες.

  4. 4

    Επειτα στρίβουμε το ρόλό γύρω απο τον εαυτό του και διπλώνουμε στα δύο ή το στρίβουμε σε σχήμα σαλιγγαριού.

  5. 5

    Τα βάζουμε στο ταψί τα αλείφουμε με σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 200 βαθ. περίπου 35΄ (στην αντίσταση προτιμώ να μαγειεύω γιατι όλα τα φαγητά και οι πίτες κρατούν τα υγρά τους) μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Από

sofia-56
sofia-56 @cook_8466782
στις
,