Στριφτή κοτόπιτα 2
Πολύ εύκολη και γρήγορη κοτόπιτα που σιγουρα θα αρέσει...
Υλικά
-
2 βρασμένα στήθη από κοτόπουλο
-
2 κούπες τριμμένο τυρί (όποιο σας αρέσει)
-
0.5 συσκευασία τυρί κρέμα
-
πιπεριές ψιλοκομμένες
-
ζωμό από βρασμένο κοτόπουλο
-
5 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ψιλοκομμένες
-
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
-
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλάτι και πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη γέμιση. Αρχίζουμε βράζοντας τα στήθη του κοτόπουλου και στη συνέχεια μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το μίξ μπαχαρικών. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τη γαλοπούλα, το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα από τη συσκευασία του τυριού κρέμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό του κοτόπουλου. Η γέμιση πρέπει να χει κρεμώδη υφή και καλή υγρασία χωρίς ωστόσο να ναι πολύ υγρή
-
2
ΣυναρμολόγησηΜόλις ετοιμαστεί η γέμιση λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι. Έπειτα ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας. Πιάνοντας μερικά φύλλα μαζί στρώνουμε κατά μήκος μέρος από τη γέμιση και δημιουργούμε στριφτάρια. Το πρώτο μπαίνει στο κέντρο του ταψιού. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση και στρώνουμε τα στριφτάρια περιμετρικά του κεντρικού μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε λαδάκι πάνω από τα φύλλα και λίγο από το ζωμό κοτόπουλου για να μην είναι τελείως στεγνά τα φύλλα και η πίτα
-
3
Τέλος ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα πάνω κάτω εως ότου ροδίσουν τα φύλλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια