Σ-Τρουφάκια
Μία παιχνιδιάρικη παραλλαγή για τα γνωστά σε όλους μας τρουφάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μπλε τρούφα, μπορούμε να βάλουμε τριμμένο αμύγδαλο/καρύδι ή ό,τι άλλο τριμμένο ξηρό καρπό θέλουμε ή και κανονική τρούφα σοκολάτα. Αλλά παύουν να είναι τα παιχνιδιάρικα Σ-Τρουφάκια μας!
Υλικά
-
3 κούπες καρύδια αλεσμένα
-
1 1/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1/3 κούπας κακάο
-
1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
3 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier
-
200 γρ. τρούφα χρώματος μπλε
-
λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη βανίλια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λικέρ και τα ανακατεμμένα στερεά υλικά (καρύδια-ζάχαρη-βανίλια).Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο σιρόπι να ενωθούν και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' την φωτιά.
-
3
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τυλίγουμε στην μπλε σ-τρουφίτσα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (7)