Στρούντελ μήλου το αυθεντικό
Η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου της Manu από τη Γερμανία. Πρόκειται για Appfestrudel και είναι ότι πρέπει για ένα πρωτοχρονιάτικο πρωϊνό ή είναι τσάι με φίλους. Αν το σερβίρετε ζεστό με παγωτό γίνεται το τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να σερβίρετε με παγωτό προτιμήστε τη γεύση βανίλια.
Υλικά
-
2 κιλά μήλα goldsmith (πράσινα)
-
4 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
-
2 φλ. τσ. ζάχαρη
-
1 φλ. τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
2 φακελλάκια κουκουνάρι
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
1/2 φλ τσ νερό
-
4 κ. σ. κορν φλάουρ
-
1/2 φλ. τσ. βούτυρο γαλακτος
-
κανέλλα σκόνη
-
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
-
γαρύφαλλο σκόνη (προαιρετικά)
-
1/2 φλ.τσ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κρατάμε τη φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα τυλίγουμε σε τουλπάνι.
-
2
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα μήλα, το τουλπάνι κλεισμένο καλά, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, το χυμό λεμονιού και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να διαλυθούν.
-
3
Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά, αφαιρούμε το τουλπάνι και τα υλικά από την κατσαρόλα με τρυπητό και αφήνουμε μόνο το ζουμί. Αφαιρούμε 1/2 φλ. απ'το ζουμί και το αφήνουμε να κρυώσει πριν διαλύσουμε σ'αυτό 4 κ.σ. κορν φλάουρ και μετά το προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και το προσθέτουμε στα υλικά που έχουμε βράσει.
-
4
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αν θέλουμε και τη σταφίδα.
-
5
Ανοίγουμε 4 φύλλα σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο τους πασπαλίζοντας με κανέλλα και γαρύφαλλο.
-
6
Κλείνουμε καλά τα φύλλα, πιέζοντας τη σφολιάτα με βρεγμένα δάχτυλα στο σημείο της ένωσης και πατώντας τα στις άκρες.
-
7
Τοποθετούμε τα στρούντελ σε ταψια στρωμένα με βουτυρωμένες λαδόκολλες με την ένωση προς τα κάτω. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα στρούντελ από πάνω και ψήνουμε στους 175 μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
-
8
Σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη.
Σχόλια (6)