Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Θεσσαλονίκη

Στην αναζήτηση των τέλειων, αφράτων pancakes συνάντησα τελικά αυτή τη συνταγή. Οι ενθουσιώδεις κριτικές που τη συνόδευαν με παρότρυναν να τη δοκιμάσω, και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά αντάξιο των προσδοκιών μου. Για νόστιμα κυριακάτικα πρωϊνά και όχι μόνο ...

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Αν χτυπήσετε πολύ το μίγμα, η γλουτένη που περιέχεται στο αλεύρι θα κάνει τη ζύμη ελαστική και τα pancakes δεν θα γίνουν αφράτα αλλά σαν "λάστιχο". Αρκεί τόσο ανακάτεμα όσο να χαθούν οι μεγάλοι σβώλοι. Οι μικροί που μπορεί να μείνουν, δεν επηρεάζουν το καλό αποτέλεσμα.2. Μην βιαστείτε να γυρίσετε το pancake. Περιμένετε να σταματήσουν να σκάνε οι φυσαλίδες, αλλιώς θα έχετε μια τηγανίτα με φυσαλίδες άψητης ζύμης στο εσωτερικό της. Μην πιέζετε με τη σπάτουλα τα pancakes την ώρα που ψήνονται, γιατί δεν θα φουσκώσουν.3. Μπορείτε να ετοιμάσετε το μίγμα από την προηγούμενη, αλλά καλύτερα να το αποφύγετε. Το μπέικιν πάουντερ αρχίζει να δρα από τη στιγμή που θα προστεθεί στο μίγμα και μέχρι την επόμενη μέρα θα έχει "ξεθυμάνει".Η συνταγή είναι από το site food52, με ελαφρές τροποποιήσεις. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
10 μεγάλα panca
  1. 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 1 κ.σ. ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. 3/4 κούπας γάλα
  7. 1 κούπα νερό
  8. 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά όλα μαζί και βάλτε τα στην άκρη. Βάλτε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπωλ και χτυπήστε τα με το μίξερ ή τον αυγοδάρτη (σύρμα) για λίγα λεπτά, ώσπου το μίγμα να "αφρίσει". Στη συνέχεια προσθέστε το νερό και μετά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν εντελώς και να ενσωματωθούν στο μίγμα. Τελευταίο ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Μην παραχτυπήσετε τη ζύμη!

  2. 2

    Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και λιώστε 1 κ.σ. βούτυρο. Το τηγάνι πρέπει να κάψει. Δοκιμάστε το, ρίχνοντας λίγη ζύμη στο τηγάνι. Αν "τσιτσιρίζει", η θερμοκρασία είναι εντάξει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία (σε μέτρια ένταση) και με την κουτάλα της σούπας βάλτε μίγμα στο τηγάνι. Σε λίγο θα δείτε φυσαλίδες να σχηματίζονται στην επιφάνεια του pancake και να σκάνε. Μόλις σταματήσουν να σκάνε, είναι ώρα να γυρίσετε το pancake για να ψήθεί - για λίγα λεπτά - και από την άλλη πλευρά.

  3. 3

    Μετά το πρώτο pancake, δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε ξανά το τηγάνι σας.

  4. 4

    Σερβίρονται με μέλι, μαρμελάδα, κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), φρέσκα φρούτα ή ότι άλλο σας αρέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Καλημέρα ☀. Από τα χεράκια του γιου μου αυτή τη φορά 🥞

Από

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
στις
Θεσσαλονίκη
Με λένε Κάτια. Η μαγειρική και ιδιαίτερα η ζαχαροπλαστική είναι το hobby μου αλλά και η... ψυχοθεραπεία μου!😉 Χαίρομαι όταν το αποτέλεσμα χαρίζει χαρά και ευχαρίστηση στην οικογένειά μου και τους φίλους μας.
Δες περισσότερα