Super κέικ καρότου
Είναι από τα νοστιμότερα κεικ ever! Γίνεται αφράτο και ¨νωπό¨.. Δεν στεγνώνει ΠΟΤΕ και σου αφήνει και γεύση καρύδας... και γεύση καρότου... και κανέλας... και γενικότερα μια γεύση κόλαση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε την κανέλα, το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι.
-
3
Χτυπάμε για 5' και στην συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα.
-
4
Σταματάμε την λειτουργία του μίξερ και τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και το καρότο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-
5
Έχουμε λαδώσει (με λίγο σπορέλαιο) και αλευρώσει την φόρμα του κεικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα και 15' περίπου (μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό).
-
7
Προσέχουμε να μην μας "αρπάξει" η επιφάνεια κατά το ψήσιμο και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.
-
8
Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια του με ότι μας αρέσει. Γλάσο, σοκολάτα, άχνη ζάχαρη ή καρύδα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια