Super κέικ καρότου

57 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939

Είναι από τα νοστιμότερα κεικ ever! Γίνεται αφράτο και ¨νωπό¨.. Δεν στεγνώνει ΠΟΤΕ και σου αφήνει και γεύση καρύδας... και γεύση καρότου... και κανέλας... και γενικότερα μια γεύση κόλαση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κπ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  2. 1 1/3 κπ. τσ. σπορέλαιο
  3. 1 1/2 κπ. τσ. ζάχαρη
  4. 1 κπ. τσ. χοντροκομμένο καρύδι
  5. 3 κούπες τριμμένο καρότο
  6. 3 κτ. γλ. κανέλα
  7. 1 1/2 κτ. γλ. μπέικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε την κανέλα, το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι.

  3. 3

    Χτυπάμε για 5' και στην συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα.

  4. 4

    Σταματάμε την λειτουργία του μίξερ και τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και το καρότο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  5. 5

    Έχουμε λαδώσει (με λίγο σπορέλαιο) και αλευρώσει την φόρμα του κεικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα και 15' περίπου (μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό).

  7. 7

    Προσέχουμε να μην μας "αρπάξει" η επιφάνεια κατά το ψήσιμο και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.

  8. 8

    Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια του με ότι μας αρέσει. Γλάσο, σοκολάτα, άχνη ζάχαρη ή καρύδα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939
στις