Super κολοκυθόπιτα στο πι και φι
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα ... της τεμπέλας (δηλαδή χωρίς φύλλο).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης μετά από πολλές δοκιμές μιας και μου αρέσει πολύ η κολοκυθόπιτα.Εγώ την προτιμώ με πολέντα αλλά και με το σιμιγδάλι έχει εξίσου καλό αποτέλεσμα.Επίσης, όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά εγώ βάζω κόλιανδρο αλλά και με μαιντανό ή άνιθο με ή χωρίς δύοσμο πιστεύω οτι θα σας αρέσει.Πολλές φορές βάζω τα υλικά στο πυρέξ εκτός σουσαμιού αποβραδίς και την αφήνω ψυγείο. Την πετάω πρωι πρωι στο φούρνο αφού την πασπαλίσω με το σουσαμάκι της και το λαδάκι της και έχουμε ζεστή, αχνιστή πιτούλα για το πρωινό μας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη τα κολοκυθάκια κατευθείαν στο πυρέξ, δεν στύβουμε, δεν στρίβουμε και απλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός φέτας και σουσαμιού και ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
-
2
Προσθέτουμε τη φέτα, στρώνουμε με το χέρι την πίτα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
-
3
Θέλει 45' με 60' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις. Θα είναι έτοιμη μόλις πάρει λίγο χρωματάκι. Καλή απόλαυση!
Σχόλια