Sushi-Maki γρήγορη υπερπαραγωγή!!!

Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Οι «Ιαπωνικές βραδιές» ή διαφορετικά «sushi nights” είναι πλέον για εμάς οι πιο αγαπημένες. Οι συχνές έξοδοι όμως στα εστιατόρια που το ετοιμάζουν κοστίζουν αρκετά… Έχοντας λοιπόν ετοιμάσει άπειρες φορές sushi στο σπίτι κατέληξα στον πιο γρήγορο τρόπο να ετοιμάζω το αγαπημένο μας φαγητό πεντανόστιμα, εύκολα και χωρίς περιττά έξοδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να «γεμίσετε» ή να «στολίσετε» τα sushi-maki όπως θέλετε εσείς, να παραλείψετε ή να προσθέσετε κάποιο άλλο υλικό (π.χ. γαριδούλα μικρή κοκτέιλ, φρέσκια παπάγια κ.λπ.) Μπορείτε αντί για καπνιστό σολομό να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ωμό σολωμό ακολουθώντας τη διαδικασία που χρειάζεται για να μαριναριστεί και να μπορεί να καταναλωθεί, ή ακόμη και ψημένο φιλέτο σολωμού. Η συνταγή αυτή φτιάχνει περίπου 35-38 κομμάτια που είναι αρκετά για 2 ή 3 άτομα!!! Μπορείτε να συνοδέψετε να sushi-maki με μία απλή σαλάτα με ποικιλία μαρουλιών και ντομάτα ή με την Ασιατική σαλάτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
35-38 κομμάτια
  1. Για το ρύζι
  2. 250 γρ. ρύζι για sushi (περίπου 2 φλιτζάνια ρύζι)
  3. Για τα sushi-maki rolls
  4. 5 φύλλα nori
  5. 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια
  6. 1/2 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  7. 1 αγγουράκι κομμένο σε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια
  8. κόκκοι από μαύρο σησάμι
  9. 100 γρ. Cream cheese 4% fat
  10. 1 μπολ με χλιαρό νερό
  11. Για το σερβίρισμα
  12. Wasabi (πράσινη καυτερή πάστα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε το ρύζι για sushi σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που αναγράφω σε προηγούμενη συνταγή μου.

  2. 2

    1ο είδος sushi roll-CaliforniaΜε το φύκι στην εσωτερική μεριά!! Απλώνετε ένα nori πάνω στην επιφάνεια bamboo (ειδικό εργαλείο για να τυλίγουν τα sushi rolls). Βουτάτε τα δάκτυλά σας στο μπολ με το νερό και παίρνετε μία φούχτα περίπου έτοιμο ρύζι και το απλώνετε σε ολόκληρη την επιφάνεια του nori πατώντας το ελαφρά για να κολλήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην βάλετε υπερβολική ποσότητα ρυζιού! Χρειάζεται όσο για να δημιουργηθεί μία λεπτή επιφάνεια από ρύζι. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του ρυζιού με μαύρο σησάμι προαιρετικά. Σε αυτό το θα είδος sushi θα φαίνεται το ρύζι από την έξω μεριά του roll. Έτσι γυρίζουμε προσεκτικά ανάποδα το φύκι-nori όπου είναι «κολλημένο» το ρύζι. Αφήνουμε λίγη απόσταση από την άκρη του nori και τοποθετούμε την «γέμιση» που θέλουμε. Για παράδειγμα, 2 sticks καβουρόψιχας πάνω στα οποία έχουμε αλείψει μία παχιά στρώση από το τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών. Βάζουμε επίσης αβοκάντο, αγγούρι ή και καρότο. Τυλίγουμε το sushi roll με τον ενδεδειγμένο τρόπο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο. Για να το κόψουμε σε μικρά maki παίρνουμε ένα μαχαίρι και το βρέχουμε από τις δύο μεριές στη λεπίδα. Το κάνουμε αυτό για να μην κολλήσει το ρύζι και να μπορούμε να κόψουμε το roll χωρίς να σπάσει. Αφού τα κόψουμε τα τοποθετούμε να «αγγίζουν» με την πλαϊνή μεριά και τοποθετούμε από πάνω μία μικρή φέτα καπνιστού σολομού ή και μία λεπτή φέτα από το αβοκάντο. Γίνεται όπως ένα μικρό «πύργο» maki!!!

  3. 3

    2ο είδος sushi-makiΜε το φύκι στην εξωτερική μεριά!! Ακολουθείτε την πιο πάνω διαδικασία για να τοποθετήσετε το ρύζι πάνω στο φύκι όμως δεν το αναποδογυρίζετε. Επιλέγετε τη γέμιση που επιθυμείτεΓια παράδειγμα καπνιστό σολομό με αγγουράκι, τυρί κρέμα, καρότο και αβοκάντο. Τυλίγετε το sushi roll και το βάζετε επίσης στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο. Κόβετε το sushi roll σε μικρά maki τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus