κύρια φωτογραφία συνταγής Τα ελιοπιτάκια της Βαγγελιώς
louna
louna @cook_8450296

Είναι ότι πιο νόστιμο,αλμυρό σνακ έχω δοκιμάσει...!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, την φτιάχνει δυστυχώς μόνο στη γιορτή της και την επόμενη δεν μένει τίποτα... Δοκιμάστε την, δεν είναι τόσο μπελαλίδικη όσο φαίνεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 νεροπότηρο λάδι άσπρο
  3. 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  4. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1/2 κιλό)
  5. Για τη γέμιση
  6. 1/2 κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι
  7. 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  8. δυόσμο ψιλοκομ. (κατά προτίμηση φρέσκο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τις ελιές στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τις ελιές με το κρεμμύδι και το δυόσμο.

  2. 2

    Φτιαχνουμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ τα υγρά και ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.

  3. 3

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα σχεδόν τετράγωνα, το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 4 κομμάτια, το κάθε κομμάτι σε 2 τρίγωνα.Ξεκινάμε από την βάση του τριγώνου, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες της βάσης προς τα μέσα και τυλίγουμε προς την μύτη, σαν μικρά κρουασάν.

  4. 4

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

MarBo
MarBo @cook_8449589
θελω να φτιαξω αυτη την συνταγη του αντρα μου τωρα που νηστευει. επειδη δεν τρωει ομως λαδι, υπαρχει τροπος να το αντικαταστησω στη ζυμη?

Από

louna
louna @cook_8450296
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα