Τα ελιοπιτάκια της Βαγγελιώς
Είναι ότι πιο νόστιμο,αλμυρό σνακ έχω δοκιμάσει...!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, την φτιάχνει δυστυχώς μόνο στη γιορτή της και την επόμενη δεν μένει τίποτα... Δοκιμάστε την, δεν είναι τόσο μπελαλίδικη όσο φαίνεται.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 νεροπότηρο λάδι άσπρο
-
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
-
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1/2 κιλό)
-
Για τη γέμιση
-
1/2 κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι
-
2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
δυόσμο ψιλοκομ. (κατά προτίμηση φρέσκο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τις ελιές στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τις ελιές με το κρεμμύδι και το δυόσμο.
-
2
Φτιαχνουμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ τα υγρά και ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
-
3
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα σχεδόν τετράγωνα, το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 4 κομμάτια, το κάθε κομμάτι σε 2 τρίγωνα.Ξεκινάμε από την βάση του τριγώνου, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες της βάσης προς τα μέσα και τυλίγουμε προς την μύτη, σαν μικρά κρουασάν.
-
4
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (19)