thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Τα κρούασαν αυτά ειναι υπέροχα! Τα έφαγα για πρώτη φορά σε μια φίλη μου Βελγίδα τουρκικής καταγωγής, που τα συνόδεψε με ζεστό τσάι καποια Χριστούγεννα πρίν 2 χρόνια... Τα ειχε γεμιστά με λουκούμι, με μαρμελάδα κυδώνι και σκέτα με τρίμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι νόστιμα και πολύ πολύ αφράτα! Μπορείτε να τα κάνετε γεμιστά με λουκούμι ή με μαρμελάδα, όποια γεύση σας αρέσει εσάς και σκέτα με τρίμμενη παρμεζάνα από πάνω ή και με δίαφορα τυριά και αλλαντικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  2. 100 ml νερού χλιαρό
  3. 150 ml γάλα χλιαρό
  4. 50 γρ. λάδι
  5. 30 γρ. γάλα σκόνη ή 30 ml γάλα εβαπορέ ή γιαούρτι (εγώ έβαλα γιαούρτι)
  6. 7 γρ. μαγιά ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή μαγιά
  7. 1 κ.γ. ζάχαρη
  8. 1 κ.γ. αλάτι
  9. 1 κρόκο αυγού για το τέλος
  10. 3 κ.σ. γάλα για το τέλος
  11. λουκούμι με αρωμα τριανταφυλλο και γεμιστό με καρύδι
  12. σουσάμι ή καρύδι τριμμένο ή μαυροκούκι για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ και το αλεύρι μας και την ξερή μαγιά. Ανακατέυουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο κέντρο του αλεύριου. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη, προσθέτουμε το λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο), το αλάτι, το αυγό και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι ελαστική και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη, μακριά από κρύα ρεύματα, για 1 ώρα (εγώ τα έβαλα όλα τα υλίκα στον αρτοπαρασκευαστή και τα άφησα να φουσκώσουν 1 ώρα και 30 λεπτά).

  2. 2

    Αφού ο όγκος της ζύμης μας έχει διπλασιαστεί, χωρίζουμε σε δύο ίσες μπάλες. Τεντώνουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα της ζύμης, ελαφρώς πασπαλισμένη με αλεύρι σε πάγκο εργασίας μας σε ένα φύλλο πάχους 1 cm. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 8 τρίγωνα.

  3. 3

    Κάνουμε μια τομή 2-3 cm στην κορυφή του κέντρου του κάθε τριγώνου (με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε καλοσχηματισμένα κρουασάν).

  4. 4

    Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας και εδώ το λουκούμι μας αν είναι μεγάλο το κόβουμε στην μέση.

  5. 5

    Τυλίγουμε όπως τα κρουασάν. Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε ένα κενό αρκετά εκατοστά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και αφήνουμε να αυξησουν τον όγκο τους για άλλη 1 ώρα.

  6. 6

    Μετά περνάμε με το μείγμα του γάλακτος και του αυγού και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή σουσάμι ή μαυροκούκι!! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (κάτω και πάνω) για 12-15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

lena 2
lena 2 @lena1984
απο την φωτογραφια καταλαβα οτι εσυ το ανεβασες .φαινεται πεντανοστιμο

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio