κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
,Ελλαδα

Γιορβαλάκια με μυρωδικά, σταρένιο τραχανά, τηγανιτά και με μια πολύ νόστιμη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι για να γίνουν ζουμερά αλλά αρκετά πηκτά όχι σούπα. Αν τα θέλουμε πιο ζουμερά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.Αν μας κολλάνε την ώρα που τα ζυμώνουμε αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7-8 άτομα.
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
  3. 250 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
  4. 0.5 κούπα άνηθο
  5. 2 κουταλιές μυρώνια
  6. αλάτι και πιπέρι κόκκινο
  7. 6-7 κουταλιές λάδι
  8. 4 κουταλιές σταρένιο τραχανά
  9. 3/4 της κούπας ρύζι καρολίνα
  10. Για το τηγάνι
  11. 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  12. 10 κουταλιές λάδι - αλάτι και πιπέρι και αλεύρι για τα γιορβαλάκια
  13. Για τη σάλτσα
  14. 3/4 της κούπας γάλα εβαπορέ αναραίωτο
  15. χυμό από μισό λεμόνι ή αν θέλουμε και ένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σ'ένα μπολ τον κιμά και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι - λάδι - ρύζι - τραχανά και τα ζυμώνουμε καλά.

  2. 2

    Τα πλάθουμε μεγάλα τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

  3. 3

    Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί.

  4. 4

    Ρίχνουμε το πράσο να ροδίσει λίγο και αμέσως τα γιορβαλάκια όπου τα έχουμε αλευρώσει με τη σειρά.

  5. 5

    Κουνάμε το τηγάνι για να ανακατευτούν, δεν το κάνουμε με τη κουτάλα για να μην μας χαλάσουν.

  6. 6

    Μετά αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να βράσουν στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.

  8. 8

    Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε και το γάλα δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα σβήνουμε και τελευταίο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

  9. 9

    Σερβίρουμε ζεστά νόστιμα αλλά και διαφορετικά γιορβαλάκια που μοιάζουν με τη συνηθισμένη μας σούπα αλλά είναι πιο φαγητό με σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

linmak88
linmak88 @cook_8458896
Μου αρεσε πολυ η συνταγη σου αλλα δεν αναφερεις πουθενα που βαζουμε το σπανακι! Μπορεις να μου απαντησεις γιατι θελω να τη φτιαξω το συντομοτερο δυνατο; Σ ευχαριστω!

Από

κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
στις
,Ελλαδα
Ασχολούμαι με τη μαγειρική 30 χρόνια.Επαγγελματικά ασχολούμαι 10 χρόνια αναλαμβάνοντας οικογενειακά γεύματα .Λατρεύω να μαγειρεύω τα πάντα να μαθαίνω καινούρια πράγματα νέες συνταγές - τεχνικές και φυσικά να τις δοκιμάζουν και άλλοι εκτός από τα 4 παιδιά μου και τον άντρα μου γιαυτό και μπήκα και εγώ στη μεγάλη ομάδα που λέγεταισυνταγές της παρέας.Ελπίζω κάποια μέρα και εύχομαι να είναι σύντομα να μαγειρεύω σε επαγγελματικό χώρο.
Δες περισσότερα