Τα γιορβαλάκια αλλιώς
Γιορβαλάκια με μυρωδικά, σταρένιο τραχανά, τηγανιτά και με μια πολύ νόστιμη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι για να γίνουν ζουμερά αλλά αρκετά πηκτά όχι σούπα. Αν τα θέλουμε πιο ζουμερά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.Αν μας κολλάνε την ώρα που τα ζυμώνουμε αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
-
250 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
-
0.5 κούπα άνηθο
-
2 κουταλιές μυρώνια
-
αλάτι και πιπέρι κόκκινο
-
6-7 κουταλιές λάδι
-
4 κουταλιές σταρένιο τραχανά
-
3/4 της κούπας ρύζι καρολίνα
-
Για το τηγάνι
-
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
-
10 κουταλιές λάδι - αλάτι και πιπέρι και αλεύρι για τα γιορβαλάκια
-
Για τη σάλτσα
-
3/4 της κούπας γάλα εβαπορέ αναραίωτο
-
χυμό από μισό λεμόνι ή αν θέλουμε και ένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σ'ένα μπολ τον κιμά και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι - λάδι - ρύζι - τραχανά και τα ζυμώνουμε καλά.
-
2
Τα πλάθουμε μεγάλα τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
-
3
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί.
-
4
Ρίχνουμε το πράσο να ροδίσει λίγο και αμέσως τα γιορβαλάκια όπου τα έχουμε αλευρώσει με τη σειρά.
-
5
Κουνάμε το τηγάνι για να ανακατευτούν, δεν το κάνουμε με τη κουτάλα για να μην μας χαλάσουν.
-
6
Μετά αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
-
7
Τα αφήνουμε να βράσουν στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.
-
8
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε και το γάλα δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα σβήνουμε και τελευταίο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
-
9
Σερβίρουμε ζεστά νόστιμα αλλά και διαφορετικά γιορβαλάκια που μοιάζουν με τη συνηθισμένη μας σούπα αλλά είναι πιο φαγητό με σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)