areti@
areti@ @cook_8509981

Τα γλυκά αυτά ήταν τα κεράσματα που πρόσφερα στους καλεσμένους μου στο γλέντι του γάμου μου. Γίνονται πανεύκολα και είναι πολύ οικονομικά. Η γεύση τους θυμίζει τα σοκολατάκια raffaello.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά για να γίνουν νηστίσιμα τα γλυκά μας αντικαθιστούμε το γάλα με νερό. Η διαφορά στη γεύση είναι μηδαμινή, το μόνο που αλλάζει είναι η υφή τους μιας και με το γάλα είναι πιο παχύρευστα.Αν μας γίνουν πολύ σφιχτά προσθέτουμε απλώς λίγο γάλα και ξαναπλάθουμε.Ένας πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης είναι τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη στολισμένα με κορδέλες και μικρά λουλούδια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-25 κομμάτια
  1. 1 συσκευασία βανίλια (υποβρύχιο) 500 gr
  2. 600 gr ινδοκάρυδο (για τη γέμιση και για διακόσμηση)
  3. 250 gr αμύγδαλο αποφλοιωμένο
  4. 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη βανίλια μαζί με το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και κρατάμε περίπου 20 από αυτά για διακόσμηση, ενώ τα υπόλοιπα τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ να μη λιώσουν αλλά να είναι χονδροκομμένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βανίλιας και του γάλακτος.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το ινδοκάρυδο τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

  4. 4

    Προσοχή! Όσο κρυώνει το μείγμα τόσο θα σκληραίνει γι΄αυτό δεν πρέπει να ρίξουμε εξ αρχής μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδου.

  5. 5

    Αφού κρυώσει, πλάθουμε μπαλάκια σαν τρουφάκια και τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο, ενώ στο τέλος βάζουμε από πάνω και από ένα αμύγδαλο για διακόσμηση.

  6. 6

    Βάζουμε τα γλυκά σε μικρά ατομικά χαρτάκια και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

areti@
areti@ @cook_8509981
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα