ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 @cook_8472358
,

Τα γεμιστά κανελόνια μου, είναι μία πολύ εύκολη συνταγή, που εδώ και είκοσι χρόνια με βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση! Είναι πάντα καλοψημένα κι έχουν ευχάριστη κρούστα τυριού!

Τη συνταγή αυτή τη διάβασα στο κουτί από τα κανελόνια ''Μέλισσα'' πριν 20 χρόνια. 'Οταν 1-2 χρόνια μετά άλλαξαν τη συσκευασία, έβαλαν διαφορετική συνταγή που περιείχε σπανάκι στη γέμιση. Την πρώτη εκδοχή δεν την ξαναείδα πουθενά, αλλά είχα προλάβει να τη φτιάξω καμμιά δεκαριά φορές και την είχα μάθει απ΄ έξω κι ανακατωτά!!!!!!Ευχαριστούμε πολύ την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα - βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

71 Minutes
4-5 άτομα
  1. 500 γρ. κανελόνια που ΔΕΝ θέλουν βράσιμο
  2. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. λίγο ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)
  4. 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  6. 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ή λευκό
  7. 1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη
  8. 1 ξυλάκι κανέλα
  9. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. 2 κούπες κεφαλοτύρι τριμμένο
  11. 1-2 κ.γ. μαργαρίνη
  12. έξτρα κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, στο αερόθερμο κατά προτίμηση.

  2. 2

    Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε στο 2, σβήνουμε τον κιμά με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. 4

    Προσθέτουμε νεράκι, χυμό ντομάτας ανάλογα με το πόσο θέλουμε να κοκκινίσει, βάζουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει ο κιμάς μόνο με το λαδάκι του. Ουσιαστικά μέχρι εδώ, είναι όπως ακριβώς μία κλασική σάλτσα με κιμά. Βγάζουμε το σκεύος μας από τη φωτιά.

  5. 5

    Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει λιγάκι και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τυρί και το αυγό ελαφρά χτυπημένο με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε γρήγορα για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά χωρίς να μας ψηθεί το αυγό.

  6. 6

    Αφήνουμε πάλι το μείγμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας πότε πότε, για να μην σπάνε τα κανελόνια όταν θα έρχονται σε επαφή με τη γέμιση.

  7. 7

    Γεμίζουμε λοιπόν τα κανελόνια μας.

  8. 8

    Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο χυμό ντομάτας, σκορπίζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε νερό ΑΚΡΙΒΩΣ μέχρι να σκεπαστούν! Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο!

  9. 9

    Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ταψιού με αλουμινόχαρτο και βάζουμε να ψηθεί για 50 με 60 λεπτά, ανάλογα βέβαια με τον εκάστοτε φούρνο. Το νερό θα απορροφηθεί όλο και τα κανελόνια θα είναι σίγουρα βρασμένα. Να έχετε όμως το νου σας να μην παραστεγνώσουν αν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος σας!

  10. 10

    Στο τέλος λοιπόν, αφαιρούμε πια απ΄ το ταψί το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί τα ζυμαρικά μας και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει λίγο η επιφάνειά τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (59)

dcroula
dcroula @Roula1505
Τα έχω φτιάξει κι εγώ έτσι και πραγματικά γίνονται πεντανόστιμα!!!!\nΚαμιά φορά αντί για όλη την ποσότητα νερού, βάζω και γάλα. Επίσης, ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής ρίχνω και λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του πυρέξ.

Από

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
στις
,