Τα λαζάνια της Μελίνας
Λαζάνια με φρέσκια μυζήθρα και μανιτάρια.Χρόνος προετοιμασίας15'Χρόνος ψησίματος75'
Λίγα μυστικά ακόμα
Ξεσκεπάστε με προσοχή το ταψί από το αλουμινόχαρτο αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο πάχος που μας αρέσει.
-
2
Σωτάρουμε χωρίς βούτυρο ελαφριά το μπέικον για 2' μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδου που τις κόψαμε σε ροδέλες.
-
3
Αφού σωταριστεί το μπέικον και το σκόρδο, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μανιτάρια να αναμιχθούν και να σωταριστούν μαζί για άλλα 5' ακόμα.
-
4
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τα 2 αυγά και το ένα ποτήρι γάλα.
-
5
Αφού τα ζυμώσουμε και ενωθούν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μπέικον και τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε.
-
6
Τέλος ρίχνουμε τη μία κούπα από το κεφαλοτύρι το τριμμένο και η γέμιση είναι έτοιμη.
-
7
Στο κλασικό πυρέξ ρίνουμε το δεύτερο ποτήρι γάλα και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα από τα λαζάνια. Κάθε που στρώνουμε μια στρώση βάζουμε από το μίγμα της γέμισης που φτιάξαμε.
-
8
Απο μια συσκευασία 500 γρ. βγαίνουν γύρω στις 3 στρώσεις.
-
9
Στην τελευταία στρώση που καλύπτουμε το μίγμα της γέμισης, ρίχνουμε το τρίτο ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.
-
10
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο πριν το βάλουμε στο φούρνο.
-
11
Ψήνεται στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια