Τα λαζάνια της Μελίνας

33 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
melina_fofi
melina_fofi @cook_8449826

Λαζάνια με φρέσκια μυζήθρα και μανιτάρια.Χρόνος προετοιμασίας15'Χρόνος ψησίματος75'

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξεσκεπάστε με προσοχή το ταψί από το αλουμινόχαρτο αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 πακέτο λαζάνια
  2. 800 γρ. μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
  3. 500 γρ. μανιτάρια κομμένα
  4. 70 γρ. μπέικον
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  7. 2 κούπες κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο πάχος που μας αρέσει.

  2. 2

    Σωτάρουμε χωρίς βούτυρο ελαφριά το μπέικον για 2' μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδου που τις κόψαμε σε ροδέλες.

  3. 3

    Αφού σωταριστεί το μπέικον και το σκόρδο, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μανιτάρια να αναμιχθούν και να σωταριστούν μαζί για άλλα 5' ακόμα.

  4. 4

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τα 2 αυγά και το ένα ποτήρι γάλα.

  5. 5

    Αφού τα ζυμώσουμε και ενωθούν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μπέικον και τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε.

  6. 6

    Τέλος ρίχνουμε τη μία κούπα από το κεφαλοτύρι το τριμμένο και η γέμιση είναι έτοιμη.

  7. 7

    Στο κλασικό πυρέξ ρίνουμε το δεύτερο ποτήρι γάλα και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα από τα λαζάνια. Κάθε που στρώνουμε μια στρώση βάζουμε από το μίγμα της γέμισης που φτιάξαμε.

  8. 8

    Απο μια συσκευασία 500 γρ. βγαίνουν γύρω στις 3 στρώσεις.

  9. 9

    Στην τελευταία στρώση που καλύπτουμε το μίγμα της γέμισης, ρίχνουμε το τρίτο ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.

  10. 10

    Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο πριν το βάλουμε στο φούρνο.

  11. 11

    Ψήνεται στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

melina_fofi
melina_fofi @cook_8449826
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα